Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ: Συλλήψεις διαδηλωτών κατά της «απληστίας της «Γουόλ Στριτ»



Πάνω από 60 διαδηλωτές του κινήματος εναντίον της «απληστίας της Γουόλ Στριτ» συνέλαβαν χθες αστυνομικοί στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, στην διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσής τους από έναν καταυλισμό, ανέφεραν οι αρχές.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στην επιχείρηση, που... πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά από μια παρόμοια που διεξήχθη στην πόλη Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και κατά τη διάρκεια της οποίας ένας διαδηλωτής - πρώην Πεζοναύτης, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ - τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν άλλοι 97 διαδηλωτές.

Η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο ανέφερε ότι τελευταία ήταν αποδέκτης "πολυάριθμων καταγγελιών" περί ανθυγιεινών συνθηκών λόγω ανθρώπινων περιττωμάτων, χρήσης ναρκωτικών, σκουπιδιών κ.λπ., στον καταυλισμό των διαδηλωτών.

Οι κινητοποιήσεις των "αγανακτισμένων" εναντίον της Γουόλ Στριτ, που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις, συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη--όπου χθες η αστυνομία κατέσχεσε γεννήτριες, γκαζάκια, είδη μαγειρικής και λαπτόπ που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές διότι αποτελούσαν "κίνδυνο για την ασφάλεια", την ίδια ώρα οι διαδηλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν και αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις.

Οι αρχές σε πολλές αμερικανικές πόλεις καταφεύγουν στη βία για να διαλύσουν τους διαδηλωτές της "Γουόλ Στριτ' ωστόσο πολλές άλλες – Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, Μινεάπολις, Πόρτλαντ και Όρεγκον μεταξύ αυτών – αφήνουν τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται προς το παρόν.

Όμως τις τελευταίες τρεις μέρες η αστυνομία διέλυσε καταυλισμούς διαδηλωτών στο Όκλαντ, την Καλιφόρνια, την Ατλάντα, το Σαν Ντιέγκο και τη Νάσβιλ του Τεννεσί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: