Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σόιμπλε: «Εάν οι τράπεζες δεν συμφωνήσουν στο κούρεμα, πάμε σε χρεοκοπία»

Λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής κι ενώ έχει αποφασιστεί κούρεμα 50% ο γερμανός υπουργός οικονομικών ουσιαστικά απειλεί τις τράπεζες οτι αν δεν... αποδεχθούν το εθελοντικό κούρεμα τότε είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο περιοδικό Σπίγκελ ο Σόιμπλε είπε ότι μολονότι η Ευρώπη προτιμά ένα εθελοντικό «κούρεμα» του χρέους από τις τράπεζες, «δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος».

Στη συνέντευξή του ο κ. Σόιμπλε είπε η Ευρώπη έχει μπροστά της μακρύ δρόμο για να επιλύσει την κρίση, σημειώνοντας ότι μια βασική παράμετρος είναι να εφαρμόσει η Ιταλία τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Είπε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών αλλά αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που συναντώνται για το συγκεκριμένο θέμα.

«Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αλλά η πιθανότητα να επιτύχουμε έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα», τόνισε.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: