Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011
Οι νέες δικαστικές περιπέτειες του «ταλαντούχου» εκδότη κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη
Στο βιογραφικό του υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις, πλειάδα ονομάτων μέσων ενημέρωσης, όπως ο Επενδυτής, η Sportime, η Εξουσία, η Εξέδρα, το ΤΕΜPO και... πλήθος κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος που εκρεμμούν εις βάρος του. Ο λόγος για τον εκδότη και επιχειρηματία, Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, που μετρά δεκάδες κατηγορίες ακόμα και από τον συνέταιρό του, γνωστό κοσμηματοπώλη, Αθανάσιο Βιλδιρίδη, σχετικά με υπεξαιρέσεις πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών από τα ταμεία της Sportime και άλλων επιχειρησέων.
Έπειτα από συνεχόμενες αναβολές και παράταση της εκδίκασης των υποθέσεων που βαραίνουν τον κατα τα άλλα επιτυχημένο εκδότη ( τουλάχιστον ως το 2002) η ημέρα της που θα βρεθεί στο Δικαστήριο οριστικοποιήθηκε. Την επόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, θα απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για την υπεξαίρεση των 4 και κάτι δισεκατομμυρίων δραχμών(!).
Σύμφωνα με τη δικογραφία, o κ. Ανδρουλιδάκης, όπως κατηγορείται από τον πρώην συνεταιρό του, «εκτός από μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου» ο κ. Ανδρουλιδάκης χρωστάει και... της Μιχαλούς. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι των... οφειλών από την αρχή.
Στις 24 Οκτωβρίου του 2011 πρόκειται να εκδικαστεί ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μετά από τέσσερις αναβολές, υπόθεση με μηνυτή τον κ. Βιλδιρίδη, με κατηγορίες υπεξαιρέσεως σε βαθμό κακουργήματος κατ’ εξακολούθηση που αφορούν στην εταιρεία MAXLINE, που εξέδιδε την αθλητική εφημερίδα SPORTIME.
Η ύποπτη κίνηση στα ταμεία της εταιρείας από τον πρώην εκδότη του περιοδικού άρχισε στις 20 Δεκεμβρίου του 2010, όταν ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης φέρεται ότι συμμετείχε, μόνος του, σε Γενική Συνέλευση της εταιρείας, η οποία με μοναδική συμμετοχή τον... εαυτό του (!) αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά το ποσό των 1.880.000.000 δρχ. Ωστόσο, αυτή αύξηση δεν καλύφθηκε, αφού, όπως προκύπτει από τις κινήσεις των σχετικών λογαριασμών της εταιρείας, τα χρηματικά ποσά, που κατέθεσε για το σκοπό αυτό, τα ανέλαβε ο ίδιος και πάλι τις αμέσως επόμενες μέρες των καταθέσεων (τις οποίες και έκανε ανάληψη πάλι ο ίδιος).
Μια εβδομάδα αργότερα ο κ. Ανδρουλιδάκης κατέθεσε 29 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία «σήκωσε» από τον τραπεζικό λογαριασμό αυθημερόν. Βέβαια, ο κ. Ανδρουλιδάκης ήταν εκπαιδευμένος σε τέτοιου είδους... τραπεζικές συναλλαγές. Από το 2001 φαίνεται ότι κατέθετε σε γνωστή Τράπεζα τα υπέρογκα ποσά τα οποία «σήκωνε» την ίδια μέρα.
Ένα χρόνο πριν, ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης ανέλαβε από το Ταμείο της εταιρείας, σε μετρητά, το ποσό του 1.400.000.000 δρχ., δήθεν για αγορά από το εξωτερικό μηχανολογικού εξοπλισμού. Η επένδυση αυτή εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ . Αντιθέτως, το ποσό αυτό φαίνεται να επιστράφηκε στο Ταμείο τρεις μέρες αργότερα, στις 02.01.01, όπως αποδεικνύεται από σχετική εκτύπωση του Ταμείου της εταιρείας. Έτσι, το Ταμείο της εταιρείας στις 02.01.01 εμφάνιζε ότι είχε, σε μετρητά (!), το ποσό του 1.5 δις.
Μετά από διάφορες χρεοπιστώσεις, και πρίν την έναρξη των, δήθεν, καταβολών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το Ταμείο εμφανιζόταν να έχει, σε μετρητά, πάντοτε(!), τον Μάρτιο του 2001 συνολικό ποσό 3 δις δραχμές. Ενώ διόλου τυχαία μετά και την ολοκλήρωση των, δήθεν, καταβολών για την δήθεν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στο Ταμείο της εταιρείας εμφανιζόταν να υπάρχει, σε μετρητά το ιλιγγιώδες ποσό των 4 δισεκατομμυρίων. Σε μια επανάληψη της τακτικής ανάληψη- κατάθεση ο κ. Ανδρουλιδάκης ανέλαβε, από το Ταμείο της εταιρείας, το τεράστιο χρηματικό ποσό, σε μετρητά πάντα, των 4.370.000.000 δρχ., αορίστως για σύναψη... συμφωνίας.
Ωστόσο, ο κ. Ανδρουλιδάκης, όπως προκύπτει από τις κατηγορίες της πλευράς Βιλδιρίδη, μέχρι σήμερα δεν συνήφθη τέτοια συμφωνία, ούτε το υπέρογκο ποσό των 4 δισεκατομμυρίων επεστράφηκε στο Ταμείο της εταιρείας, αλλά αντιθέτως το ενσωμάτωσε παράνομα στη δική του περιουσία.
Εξού και η πολυτελή και «ανέμελη» οικονομικά ζωή του εκείνη την περίοδο με ακριβά οχήματα μεγάλου κυβισμού, συχνές εξόδους και μετακινήσεις με... ελικόπτερα.
Σε κάθε περίπτωση οι κατηγορίες που βαραίνουν τον εκδότη αφορούν στην υπεξαίρεση του πραγματικά τεράστιο χρηματικό ποσό των 4.370.000.000 δρχ. Το ποσό αυτό βέβαια ο κ. Ταλαντούχος Μιχάλης υπεξαίρεσε, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία της υπόθεσης, διαδοχικά και μεθοδικά στη διάρκεια του 2001, αφού θα ήταν αδύνατον στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας να υπήρχε ένα τόσο υψηλό χρηματικό ποσό σε μετρητά, ενώ καμία τράπεζα δεν θα του έκανε ανάληψη μετρητά τέτοιου ποσού. Κυριολεκτικά, θα χρειαζόταν φορτηγό για να τα μεταφέρει!
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «δισεκατομμυριούχος» πλέον εκδότης από το 2001 και έπειτα διοχέτευσε διαδοχικά πολλά εκατομμύρια σε άλλες δικές του επιχειρήσεις .
Συγκεκριμένα, ο κ. υπεξαίρεσε από την ΜAXLINE για τροφοδοτήσει τις δικές του εταιρίες τα παρακάτω χρηματικά ποσά:
Ποσό 914.010.546 δρχ., το οποίο διοχέτευσε στην εταιρεία του ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ (πρόκειται για το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι "TEMPO"), στην οποία ήταν, το 2001, μέτοχος του 25% και Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος. Ποσό συνολικώς 213.428.747 δρχ. το οποίο διοχέτευσε στην εταιρεία του STABILTON ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην οποία ήταν, το 2001, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος.
Ποσό 610.905.310 δρχ., το οποίο διοχέτευσε στην εταιρεία του ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, στην οποία ήταν, το 2001, μέτοχος του 98% και Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος. Ποσό 419.595.969 δρχ., το οποίο διοχέτευσε στην εταιρεία ΚΛΕΒΕΡ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, στην οποία ήταν, το 2001, διαχειριστής. Ποσό 107.727.615 δρχ., το οποίο διοχέτευσε στην εταιρεία του ΠΛΑΝΕΤ AE. Ποσό 70.113.898 δρχ., το οποίο διοχέτευσε στην εταιρεία του ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, στην οποία ήταν, το 2001, μέτοχος του 98% και Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος.
Στις 31 Οκτωβρίου του 2011 πρόκειται να εκδικαστεί ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μετά από δύο αναβολές, υπόθεση με μηνυτή και πάλι το πρώην συνεταίρο του Αθανάσιο Βιλδιρίδη, για κακουργηματική υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, αυτή τη φορά σε βάρος της εταιρεία «ΚΛΕΒΕΡ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ», που εξέδιδε τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ενώ εκκρεμούν ακόμα σε βάρος του κακούργημα για το θέμα του σήματος του SPORTIME στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012, μετά από δυο αναβολές επίσης και πως αυτό, μέσα από διαδοχικές μεταβιβάσεις σε εταιρείες φαντάσματα, που δημιουργούνταν μόνο και μόνο για να αγοράσουν το σήμα.
Μάλιστα, πλειάδα υποθέσεων για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, απάτες. Όπως πλούσια και η ζωή στη βίλα του Ψυχικού και τα ταξίδια στην Ελβετία, και στον Παρνασσό, με γνωστούς πολιτικούς του φίλους.
newspost.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου