Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Με ηχογραφημένα μηνύματα πολλαπλών επιλογών



κάνει δημοσκοπήσεις η Pulse
Με αφορμή τη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (εδώ), αναγνώστης του Enimerosi24 που έτυχε να συμμετάσχει στην έρευνα της εταιρίας μεταφέρει στο site την πρωτόγνωρη όσο και εκνευριστική εμπειρία που έζησε, για λόγους περιέργειας όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια και απάντησε στις αυτοματοποιημένες ερωτήσεις!...

Η συγκεκριμένη λοιπόν εταιρία για οικονομικούς λόγους έχει αντικαταστήσει τους ερευνητές που τηλεφωνούν στους πολίτες, με ηχητικά μηνύματα πολλαπλών επιλογών! Για παράδειγμα ερωτάται ο πολίτης σε ποιο ηλικιακό γκρουπ ανήκει (18-25 ή 25-35 ή πιο πάνω ή αν είναι άντρας ή γυναίκα) και ανάλογα με την κατηγορία καλείται να πατήσει το 1, το 2 ή το 3 στο τηλέφωνο του, όπως όταν είναι κανείς σε αναμονή και περιμένει να εξυπηρετηθεί από κάποιο τετραψήφιο νούμερο κινητής τηλεφωνίας ή δημόσιου οργανισμού ή ακόμη και delivery!
Αυτό επαναλαμβάνεται σε όλες τις φάσεις της έρευνας μέχρι να ολοκληρωθεί και κάπως έτσι η εταιρία συλλέγει τα στοιχεία που επεξεργάζεται στη συνέχεια!
Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η Pulse είναι η μοναδική ελληνική εταιρία δημοσκοπήσεων που ακολουθεί αυτήν τη μέθοδο… Η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα ούτε το αλλοιώνει, απλώς εξαιτίας αυτού του ομολογουμένως εκνευριστικού τρόπου, εισπράττει εκατοντάδες αρνήσεις, με αποτέλεσμα να σπαταλιέται πολλαπλάσιος χρόνος για να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες!

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: