Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ναταλία Γερμανού, δες τι έγραφε ο Φρέντυ για τους «γάμους» σου

«Η κόρη μου άρχισε να παντρεύεται από δυόμισι ετών, δηλαδή από την ημέρα που ανακάλυψε πόσο διασκεδαστικό πράγμα είναι ο γάμος. Στον ενάμιση χρόνο που ακολούθησε έκανε τόσους γάμους όσους δεν έκανε η
Μπάρμπα Χάττον, ο Κάρυ Γκραντ και ο Ερρίκος ο Όγδοος μαζί. Κατά την άποψί της ο γάμος είναι ένα πολύ απλό πράγμα. Αρκεί να σου αρέση κάποιος και τον παντρεύεσαι αυτομάτως. Η διαδικασία είναι απλή. Εκεί που τρώμε φερ' ειπείν, μου αναγγέλλει: "Σήμερα παντρεύτηκα τον Χαράλαμπο"». ..

Ο Φρέντυ Γερμανός είναι αξέχαστος. Μαζί αξέχαστο, για όσους το γνωρίσαμε, είναι και το ιδιότυπο χιούμορ του –πραγματικά ξεχωριστό– στα έντυπα και στην τηλεόραση. Ένα  εντελώς δικό του πνεύμα που σταμάτησε πολύ πριν από την ώρα του μαζί με τη ζωή του. Αυτό το χιούμορ, το εντελώς προσωπικό, φρεσκάρισε στη μνήμη μας το τόσο ενδιαφέρον μπλογκ «Πασατέμπος» που, όπως έχουμε ξαναγράψει, οφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του (αλλά όχι μόνο σε αυτό) στο πλούσιο αρχείο εφημερίδων και περιοδικών από το οποίο δημοσιεύει αυτούσια θέματα όχι πληκτρολογώντας τα, αλλά με φωτογραφική παράθεση όπως ακριβώς είχαν δημοσιευτεί στη δημοσιογραφική τους «βάση».
Ένα από αυτά είναι χρονογράφημα του Φρέντυ τον Μάιο του 1969, στην «Απογευματινή», για τη λατρεμένη κόρη του, τη Ναταλία, που από τα δυόμισι χρόνια της λάτρευε αυτό που απέφυγε στην ενήλικη ζωή της: τον γάμο!

«Το χειρότερο είναι πως όλοι γύρω μου κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν αυτή την ροπή της κόρης μου» γράφει ο Φρέντυ και αναφέρει για παράδειγμα την Ένωση Συντακτώνπου «μου κρατά για την προίκα της 200 δραχμές τον μήνα». Αλλά εκείνος ζήτησε να πάψουν τις κρατήσεις γιατί σκόπευε να κάνει τη Ναταλία, τι νομίζετε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ολόκληρο το χρονογράφημα του Φρέντυ Γερμανού σε ολοκάθαρη εικόνα και θα το μάθετε για πού την... προόριζε. Θυμηθείτε, ή πληροφορηθείτε, το χιούμορ του κάνοντας μια ευχάριστη επιστροφή στον χρόνο. Το pasatempo.wordpress.com μας προσφέρει το όχημα. Το κείμενο συνοδευόταν από το έξυπνο σκίτσο του ΚΥΡ που εικονογραφεί και το θέμα και στο δικό μας μπλογκ.
http://harddog-sport.blogspot.com/2019/06/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: