Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Αποθέωση Βενιζέλου στο fb αλλά και σχόλια με επιθέσεις και ύβρεις

ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΕΛΕΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΙΣΟΔΙΣΜΟΥ»

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν φάνηκε στην προεκλογική περίοδο. Ή τουλάχιστον δεν φάνηκε πολύ –όπως, ας πούμε, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όμως, αρκετές ώρες μετά το «κλείδωμα» των αποτελεσμάτων βγήκε κι έκανε σχόλιο στο φέισμπουκ. Εκεί εξήγησε τι κατά τη γνώμη του σημαίνει «στρατηγική ήττα». Και πάνω σ' αυτό έκανε την παραίνεσή του προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ: «Υποχρέωση της Δημοκρατικής Παράταξης που εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής είναι να μετατρέψει...
τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε δική της στρατηγική νίκη». Στο ίδιο σχόλιο (που θα το βρείτε στο τέλος αυτού του κειμένου), έκανε λόγο για «έκφραση της ίδιας της ιστορικής Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ευτελείς απόπειρες εισοδισμού».

Κάτω από την ανάρτησή του δημοσιεύονται πολλά σχόλια ορισμένα από τα οποία ήταν αποθεωτικά για τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος, πολλά επιδοκιμαστικά, κάποια προφανώς τρόλαραν, ενώ ανέβηκαν και αρνητικά, εκ των οποίων κάποια υβριστικά.

«Τους νίκησες όλους πρόεδρε! Τους εσυρες μόνος σου στα λόγια σου!» του έγραψε ένας, ενώ μερικοί έβαλαν θέμα ηγεσίας –είπαμε σε πραγματικά σχόλια ή τρολ. «Αλλαγη ηγεσιας ΤΩΡΑ!!εχουμε καταντησει σε οποιαδηποτε εκλογικη διαδικασια ν ειμαστε ΚΚΕ +2», είναι ένα από αυτά.
Με ενθουσιασμό, αν δεν ήταν τρολ, κάποιος τού έγραψε (και πέρασε η σεξιστική λέξη): «Πως τους γ@...ες έτσι ρε Βαγγέλη πως τους πετσοκοψες;;;;;».

Να μερικά ακόμα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου (η μεταφορά έγινε αντιγραφή-επικόλληση):

-Κύριε Βενιζέλο, έχουμε ανάγκη τον δικό σας σοβαρό, στιβαρό, τεκμηριωμένο, αξιοπρεπή πολιτικό λόγο, πάντα βέβαια και ιδιαίτερα αυτόν τον μήνα που από κάποιους, ένθεν κακείθεν, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Με εκτίμηση.
- ο καλύτερος που πέρασε από το πασοκ. Με τα ποσοστά που πήραμε τώρα στις εκλογές μήπως θα έπρεπε να γίνει αλλαγή στην προεδρία του κόμματος; Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα.
- επόμενος πρόεδρος δημοκρατίας
- Βαγγελη, χαιρομαι που σε εχουμε, δεν βλεπω δευτερο .
- Έχετε ένα δυνατό brand name και εσείς σαν κομμα το έχετε παραχωρήσει στο Τσίπρα. ΚΙΝΑΛ και πράσινα άλογα. Κατεβείτε σαν ΠΑΣΟΚ να σαρώσει τον επαναστάτη των κοτερων!
- Βαγγέλη έβαλες τα πολιτικά ζητήματα όπως πρέπει
- Αλλαγη ηγεσιας ΤΩΡΑ!!εχουμε καταντησει σε οποιαδηποτε εκλογικη διαδικασια ν ειμαστε ΚΚΕ +2
- Μεγάλε Ευαγγελε
- AΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΑΝΤΙΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΛΛΕΓΑ
- Να κάποιος που θα γινόταν εξαιρετικός ΠτΔ
- Είσαι τεράστιος, προχώρα δυναμικά μπροστά, όπως μόνο εσύ ξέρεις!!
- Μπράβο, τώρα που του τα είπες, περίμενε και έτοιμη την έχει την κωλοτούμπα να πάρει πίσω τις εκλογές.
- Τι κάνουν τα τρολ του Τσίπρα έχουν χάσει το μεροκάματο δεν θα έχουν μάσα
- Πρόεδρε μακρυά από τους γενίτσαρους
- Είσαι μεγαλος
- Αποτελεί τιμή για τον πολιτικό κόσμο που κοσμείς το κοινοβούλιο.
- Σωστός!!!!!!
- Μπράβο πάντα σας εκτιμώ κι σας σέβομαι
- Μπράβο Πρόεδρε! Είμαστε μαζί σου!
- Μεγάλος Βενιζέλος !!!
- Ο πρόεδρος της καρδιάς μάς!
- κυριε Βενιζέλο, δεν είναι στρατηγική ήττα να κρατάς το 1/4 των ψηφοφόρων και η φλεγόμενη αττική να δίνει 20% στη γαιδούρου. Δυστυχώς το παραμύθι ότι το παιδί προσπάθησε αλλά δεν τον αφήνουν έχει πέραση ακομη!
- Δώσε τος πόνο...Ευάγγελε!!!
Μόνο εσύ ξέρεις και μπορείς.
Γιούργια!!!

Τα αρνητικά

Και μερικά αρνητικά σχόλια:

- Με το Θράσος Θα μήνης
- Τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνετε όλοι σας κανονικά;
- Κύριε πρόεδρε με όλο το σεβασμό αλλά νομίζω ο μόνος τρόπος για να (ξανα)δει το κιναλ εξουσία είναι ή να ενσωματωθεί στη νέα δημοκρατία ή να κάνει αρχηγό του τον Τσίπρα
- Κοίτα ποιός μιλάει! 
βρε κου...α της πολιτικης χαιρεσαι που κέρδισε η ΝΔ;που ειναι οι μεταφερομενοι ψηφοφοροι του Πασοκ που πηγαν στον Συριζα;8% πηρατε και ποσο πηρατε σημερα;τριζουν τα κόκαλα του Ανδρεα που ενας πρωην αχρηστος Αρχηγουλης του Πασοκ χαιρεται για την ΝΔ...Ουστ π....νε κ...τη της πολιτικης..
-Ρε ουστ λαμόγια κλέφτες του κερατά.
- Τολμάμε να θριαμβολογουμε...ε,ρε κατάντια... Πήρατε ένα ΠΑΣΟΚ από το 40-44% κ το καταντησατε περίγελο... Κάνετε κριτική στον Τσίπρα γιατί η δική σας τσίπα Ανύπαρκτη!!!!!!
-Από τότε που χάθηκε η ντροπή μιλάνε οι Βενιζελοι
- Πως παει η παροιμία, «στο σπίτι του κρεμασμένου μην μιλάμε για σχοινί»;
- συμφωνοι.εσεις τι προσδοκατε κ.καθηγητα απ τη στρατηγικη ηττα του Τσιπρα?

Το σχόλιο του Βενιζέλου

Η ανάρτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου που προκάλεσε τα παραπάνω σχόλια είναι η εξής:

«Στρατηγική ήττα είναι να οδηγείσαι σε διάλυση της Βουλής και εκλογές στις 30 Ιουνίου, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος. Παρά τις αντίθετες αλαζονικές διακηρύξεις σου.
»Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου.
»Στρατηγική ήττα είναι να μη μπορείς να ελέγξεις τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές. Ούτε την εκλογή του επόμενου ΠτΔ. Ούτε την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος.
»Υποχρέωση της Δημοκρατικής Παράταξης που εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής είναι να μετατρέψει τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε δική της στρατηγική νίκη. Πρώτον, για το μέλλον του τόπου, για τον προγραμματικό προσανατολισμό της χώρας, για την προστασία του Συντάγματος και την αναβάθμιση των θεσμών. Και, δεύτερον, για την έκφραση της ίδιας της ιστορικής Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ευτελείς απόπειρες εισοδισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: