Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων ο Γ. Σαρίδης

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων ο Γ. Σαρίδης
Αιχμές κατά του κόμματος, το οποίο είπε ότι δεν λειτουργούσε δημοκρατικά, άφησε ο τέως βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων
Αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος έστειλε σήμερα την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση...


Έτσι πλέον μένουν τέσσερις βουλευτές στο κόμμα (Λεβέντης, Μεγαλομύστακας, Γεωργιάδης, Καβαδέλας) με αποτέλεσμα να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα κόμματος με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι πολιτικά λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» ανέφερε πως πριν ο ίδιος προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση ήθελε να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την ανεξαρτητοποίησή του για τους εργαζόμενους της Ένωσης Κεντρώων, καθώς χωρίς Κ.Ο. κάποιοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να φύγουν.

Μιλώντας στη συνέχεια ο Βασίλης Λεβέντης στον ραδιοσταθμό «Realfm» κάλεσε τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του αφού πρόδωσε το κόμμα. «Ο κ. Σαρίδης ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια. Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές οι επιλογές στα ψηφοδέλτια , οι δημοσιογράφοι είχαν περάσει την άποψη ότι είχα κάνει λάθος επιλογές. Στις προδοσίες δεν υπάρχουν λάθος επιλογές» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο κ. Σαρίδης είχε δώσει πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και είχε υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν σενάρια που τον ήθελαν να είναι βήμα πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που ο ίδιος διέψευσε.

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν δημοκρατικό κόμμα»
Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ο Γιάννης Σαρίδης δήλωσε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη».

Όπως είπε, το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί», δήλωσε ο κ. Σαρίδης, «συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων».

Όπως υποστήριξε, ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Επίσης, διέψευσε τα περί συνεργασίας με το κόμμα Ελληνική Λύση του Κώστα Βελόπουλου, λέγοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Επίσης, όπως είπε, τον «κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».

Θυμίζουμε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει πέντε από τους εννέα βουλευτές της Κ.Ο. του κόμματος, και συγκεκριμένα οι Γιώργος Καρράς, Γιώργου Κατσιαντώνη, Αριστείδη Φωκά και Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η οποία είχε ενταχθεί στο κυβερνών κόμμα από το οποίο αποχώρησε μόλις προχθές για να ανεξαρτητοποιηθεί ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: