Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο Έλληνας της Μόσχας


ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΚΚΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ

Χωρίς να υπάρχει ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ της Βιτόρια, στον μεγάλο –και συναρπαστικό όπως εξελίχθηκε– τελικό της Ευρωλίγκας η Ελλάδα ήταν εκεί. Ο Δημήτρης Ιτούδης, ένα παιδί του ελληνικού μπάσκετ –ένας καλός μαθητής (του Ομπράντοβιτς) που εξελίχθηκε σε άριστο δάσκαλο– ήταν ο ενορχηστρωτής..

της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από τα κορυφαία όνομα της ολόφωτης βραδιάς με την εορταστική ατμόσφαιρα. Σεμνός στις δηλώσεις του για τη νίκη επί της Εφές, αποθέωσε με πολύ θερμά λόγια τους παίκτες του στους οποίους απέδωσε την επιτυχία («ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι ο Κάιλ, ένας παίκτης που θαυμάζω»), είπε τα καλύτερα για το αφεντικό της ομάδας, τον Αντρέι Βατούτιν, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό, και μολονότι η βραδιά ήταν «ρωσική» εκείνος δήλωσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι το βαρύτερο τρόπαιο που έχει κατακτήσει ήταν αυτό του 2000 στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή εκείνο που πήρε ο Παναθηναϊκός με Ομπράντοβιτς κόουτς και Ιτούδη βοηθό του!
Στον απόηχο του τελικού (που με πολύ πλούσια ρεπορτάζ κατέγραψε η Nova) ακούσαμε χάρη τού Ιτούδη πολλές δηλώσεις στα ελληνικά. Δηλώσεις του ίδιου, των Ελλήνων συνεργατών του στην ΤΣΣΚΑ, ακόμα και μελών της οικογενείας του.
Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Έλληνας της Μόσχας, είναι από εκείνους που μας κάνουν να νιώθουμε, ως χώρα και ως πολίτες, πιο σημαντικοί και πιο μεγάλοι από μια κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη.

** Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ και θέλετε να εμφανίζονται στον τοίχο σας τα θέματά του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και κάντε like (φυσικά μόνο αν σας αρέσει.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: