Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Το ηλίθιο χιούμορ παραγωγού του BBC που οδήγησε στην απόλυσή του

Αυτό δεν λέγεται φλεγματικό βρετανικό χιούμορ, λέγεται ρατσιστικό χιούμορ. Και αν δεν είσαι ρατσιστής και το κάνεις, τότε πρόκειται για ηλίθιο χιούμορ. Ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC (κι όχι κάνα ανώριμο παιδάκι, αλλά 61 ετών) ανάρτησε στο τουίτερ ασπρόμαυρη φωτογραφία, παλιάς εποχής, στην οποία εικονίζεται ένα ζευγάρι που βγαίνει από τη είσοδο κτιρίου έχοντας στη μέση ένα μαϊμουδάκι ντυμένο με επίσημα ρούχα, φοράει πλατύγυρο καπέλο και κρατάει μπαστούνι...

Η φωτογραφία παραπέμπει ευθέως στο μωρό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκα Μαρκλ. «Το βασιλικό μωρό αναχωρεί 
από το νοσοκομείο» γράφει ο ραδιοφωνικός παραγωγός (Ντάνι Μπέικερ το όνομά του, αν έχει σημασία για εμάς), κάτι που προκάλεσε μέσω των σόσιαλ θύελλα στην Αγγλία με τις διαμαρτυρίες πολιτών, πολλοί από τους οποίους ζητούσαν την άμεση απόλυση του παραγωγού. Και, πράγματι, απολύθηκε.

Ο ίδιος φάνηκε να εκπλήσσεται από τις αντιδράσεις και έγραψε σε νέο τουίτ: «Η χιουμοριστική φωτογραφία του μικρού φίλου με το κομψό ντύσιμο έχει διχάσει μερικούς. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό γιατί δεν είναι "αρρωστημένο"».

Αν σε εποχές που ο ρατσισμός γιγαντώνεται παντού, το να μη σου περνάει από το μυαλό ότι αυτό το «χιούμορ» θα ενοχλήσει (κι όχι ότι απλώς θα διχάσει) σημαίνει ότι το μυαλό σου αν δεν είναι αρρωστημένο είναι ανόητο. Όπως και το χιούμορ σου.
http://harddog-sport.blogspot.com/2019/05/bbc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: