Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΚΙΝ.ΑΛΛ. «καλεί» Ανδρέα ενόψει κάλπης

Η Φώφη Γεννηματά φωτογραφίζεται με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη –πού αλλού;– μπροστά από κάδρο του Ανδρέα
Με συνεχείς αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, συγκεντρώσεις στην περιφέρεια και επαφές με κοινωνικούς φορείς, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προσπαθεί να...
αμυνθεί πολιτικά απέναντι στα στάσιμα ή/και αρνητικά μηνύματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Στον απόηχο των εντυπώσεων που άφησε η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου και η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ είχε προηγηθεί το Ποτάμι, η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί με μια σκληρή αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική να οχυρώσει το κόμμα της από το επιχειρούμενο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά μονοψήφια ποσοστά και προμηνύουν σκληρή μάχη με τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ για την τρίτη θέση, στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστηρίζουν, τόσο δημοσίως όσο και σε ιδιωτικές συζητήσεις τους, ότι η εικόνα που έχουν από την έντονη παρουσία μελών και φίλων στις κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας στην περιφέρεια (π.χ. Καρδίτσα, Βόλος, Κοζάνη, Ιωάννινα) είναι τελείως διαφορετική.

Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεντρώσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι μεγαλύτερες και από του ΣΥΡΙΖΑ. «Ολα αυτά τα οποία συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό έχουν ενεργοποιήσει αντανακλαστικά σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες του τόπου» τόνισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Μπροστά στις δυσκολίες η ηγεσία του Κινήματος επενδύει πάντως σε «σταθερά» χαρτιά με μεγάλο συναισθηματικό φορτίο, όπως το όνομα Παπανδρέου. Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή συνεχίζονται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σε μια συνάντηση π.χ. με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, Γιάννη Βαρδακαστάνη, η Φώφη Γεννηματά φωτογραφήθηκε μαζί του μπροστά από ένα κάδρο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αλλωστε το άρωμα «ΠΑΣΟΚ» είναι κυρίαρχο πλέον εντός ΚΙΝ.ΑΛΛ. μετά τις αποχωρήσεις.

Παράλληλα η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο «Σωτηρία» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι άφησε το σύστημα απροετοίμαστο μπροστά στη γρίπη. Αργότερα συναντήθηκε με τη συντονιστική επιτροπή των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης καταγγέλλοντας εκ νέου την κυβέρνηση για την εξαίρεση της Κρήτης από το μεταφορικό ισοδύναμο των νησιών.


Χάρης Ιωάννου


Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: