Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ομοφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία πρώτης κατοικίας

Ομοφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία πρώτης κατοικίαςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες κυβέρνησης και τραπεζιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, η συμφωνία που επιτεύχθηκε «θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10»...

Όπως αναφέρουν, έπειτα από πολύωρη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και ο υφυπουργός Δημήτρης Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Καλαντώνης και η κ. Απαλαγάκη, ολοκλήρωσαν ομόφωνα με επιτυχία το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας, «άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: