Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα για σχέσεις της μαφίας Κορυδαλλού με την τρομοκρατία


Στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να περάσει η υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού καθώς τα ευρήματα της έρευνας των αστυνομικών αρχών δείχνουν...
διασύνδεση των εμπλεκόμενων στη μαφία του Κορυδαλλού και με τρομοκρατικές δράσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών προκειμένου να οριστεί εφέτης-ανακριτής για τον χειρισμό της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων που -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- εμπλέκονται τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας.

Ειδικότερα:

► Την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

► Τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

► Τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές. 

► Τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές (ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης).

► Την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

Παράλληλα στην ίδια έρευνα θα ενσωματωθεί και η πρόσφατη υπόθεση εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων που είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες
Την ίδια ώρα οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ κατόπιν άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και βρίσκονται στην δικογραφία καταδεικνύουν την αδίστακτη δράση της οργάνωσης και τον τρόπο με τον οποίο εκβίαζαν τα θύματά τους. 
Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί για τον τρόπο με τον οποίο εκβίαζε τον Δημήτρη Τσοβόλα ο φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας του Κορυδαλλού. 

Στις 8/2/2019 τηλεφωνεί στο γραφείο του Τσοβόλα και μιλά με μια κυρία.

Διάλογος 1

- Ο κ. Δημήτρης είναι εκεί;

- Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;

- Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γ@@@ω τα αγ@@@τα. Είμαι ο ... και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Ετσι πέστου του, π@@@α.

-Μα τι είναι αυτά που λέτε;

- Αυτό που άκουσες

- Είμαι ο ... παίρνω από τον Κορυδαλλό... Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ@@@σω τα α@@2τα...

- Μα τι λέτε;

- Του κ. Τσοβόλα, πάρ' τον και πες του θα σε σφάξω σαν κότα, π@@@α

- Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Τσοβόλας

- Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καργι@@δες. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και που@@δες.

Διάλογος 2
(Μιλάει ο ίδιος με ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μπάκο)

- Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιό του.

- Δεν γινόταν. Πώς να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γαμ@@@ένος... και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο.

Διάλογος 3

- Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

- Δικηγόρος: Θα κοιτάξω

- Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην... ξέρεις εσύ.

- Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι' αυτό.

Μεταγωγές κρατουμένων 

Παράλληλα, η εισαγγελέας το Αρείου Πάγου με εγκύκλιό της τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας παραγγέλλει ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς για μέγαλο διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ίδια η εισαγγελέας στην εγκύκλιό της, «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».



Μαρία Δήμα

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: