Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Σχιστομάτηδες, ομοφυλόφιλοι και κομμουνιστές επιβουλεύονται την Ε.Ε.!

Γκίντερ Εντιγκερ
Περίοδο παρακμής και σήψης διανύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατηγορεί ευθέως το Βέλγιο για τη στάση της Βαλονίας που καθυστέρησε την υπογραφή της συμφωνίας με τον Καναδά (CETA)...


Ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Εντινγκερ ανακάλυψε ότι για όλα φταίνε οι «κομμουνιστές» ηγέτες των Βαλόνων και προκαλεί με ξενόφοβες και ομοφοβικές δηλώσεις, αλλά αναβαθμίζεται στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, αναλαμβάνοντας το επιθυμητό από το Βερολίνο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, διαδεχόμενος τη Βουλγάρα επίτροπο Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία «την κάνει με μικρά πηδηματάκια» για να αναλάβει υψηλή θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα, αφήνοντας σκιές για το πολιτικό παρελθόν της.

Και ο πρώην πρόεδρος Μανούελ Μπαρόζο μπορεί ελεύθερα να δουλέψει στην τράπεζα Goldman Sachs, δεδομένου ότι η «ανεξάρτητη» επιτροπή ηθικής αποφάνθηκε πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό και ο Πορτογάλος δεν παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας, παρά την κατακραυγή που προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη η πρόσληψή του στην GS...

Εκτός εαυτού

Η άλλοτε κραταιά, λοιπόν (ιδίως επί εποχής Ζακ Ντελόρ) Κομισιόν βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, αντικατοπτρίζοντας τη σημερινή κατάσταση της Ε.Ε.

Και ο πρόεδρός της Ζ.-Κ. Γιούνκερ φαίνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο των Επιτρόπων και η γνωστή παρορμητικότητα που τον διέκρινε και τον έκανε συμπαθή έχει εξελιχθεί σε αδυναμία με δόση επιθετικότητας.

Στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την υπογραφή της επίμαχης συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών Ε.Ε.-Καναδά, ο Λουξεμβούργιος προέβη σε μία σφοδρή επίθεση κατά του Βελγίου για την άρνηση της Βαλονίας να υπογράψει αμέσως τη CETA και να καθυστερήσει τη διαδικασία. Και ζήτησε, με οργισμένο ύφος, να επανεξετάσει το Βέλγιο στο εξής το μοντέλο εργασίας σε ό,τι αφορά τις διεθνείς σχέσεις της Ε.Ε.

Ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Επιτροπή άσκησε πιέσεις στη Βαλονία και προέβη σε εκβιασμούς στο θέμα των χρηματοδοτήσεων από τα κοινοτικά κονδύλια προς την εν λόγω βελγική περιφέρεια. Δίπλα του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ακούστηκε να του λέει χαμογελώντας «ήρεμα, ήρεμα», αλλά ο Λουξεμβούργιος είχε πάρει φόρα, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό παρακολουθούσε με έκδηλη αμηχανία...

Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά της ηγεσίας των Βαλόνων, η οποία αναφερόμενη στην άσκηση πιέσεων από την Επιτροπή, συνέστησε στον πρόεδρό της «ξύπνα Ζαν-Κλοντ», επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε. δεν είναι μόνο εμπόριο, τράπεζες και μπίζνες...

Ανθρωπος των λόμπι
Ανγκελα Μέρκελ
Ανγκελα Μέρκελ AP Photo / Markus Schreiber
Ολα δείχνουν ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ καθοδήγησε τις πιέσεις κατά των Βαλόνων. Αλλωστε, επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της Επιτροπής η μακρά τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Γιούνκερ και της Ανατολικογερμανίδας.

Αυτός, όμως, που ανέλαβε να απειλήσει ψυχρά τη Βαλονία με χρηματοδοτικές επιπτώσεις ήταν ένας επίτροπος με οικονομικές αρμοδιότητες, όπως αποκάλυψε η ηγεσία των Βαλόνων.

Ποιος ήταν αυτός; Ο Γερμανός Γκίντερ Εντινγκερ (ψηφιακή οικονομία), Χριστιανοδημοκράτης, πιστός στην Ανγκελα Μέρκελ και άνθρωπος του λόμπι των Γερμανών βιομηχάνων....

Ο ρόλος του Γ. Εντινγκερ έγινε ακόμη πιο φανερός όταν δήλωσε ότι «η Βαλονία είναι μία μικροπεριφέρεια που διοικείται από... κομμουνιστές».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δεν θέλησε χθες να απαντήσει στην ερώτηση «ποιοι είναι αυτοί οι κομμουνιστές» που απειλούν την Ε.Ε. και δήλωσε ότι η Κομισιόν βλέπει με μεγάλο σεβασμό την εκλεγμένη δημοκρατικά πολιτική ηγεσία της Βαλονίας.

Αλλά ο Γ. Εντινγκερ δεν περιορίστηκε στο κυνήγι των κομμουνιστών. Τα έβαλε και με τους Κινέζους και τους ομοφυλόφιλους.

Σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Αμβούργο χαρακτήρισε τους Κινέζους «σχιστομάτηδες» και ως καλός Χριστιανοδημοκράτης κατακεραύνωσε τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων που σύννομα πρόκειται να «επιβληθεί» στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, στην εφημερίδα Die Welt, ο Γ. Εντινγκερ προσπάθησε κάπως να μαζέψει τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του δηλώσεις: «Στην ομιλία μου ήθελα να προειδοποιήσω τη Γερμανία για τυχόν κινδύνους από την υπερβολική της αυτοπεποίθηση», είπε, αλλά η γκάφα είχε γίνει...

Τον αναβάθμισε!
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ | EPA/ OLIVIER HOSLET
Και τι έκανε ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ; Αναβάθμισε τον Γ. Εντινγκερ, τον έκανε αντιπρόεδρο της Επιτροπής και του έδωσε το σημαντικό χαρτοφυλάκιο της Κ. Γκεοργκίεβα. Ο Μ. Σχοινάς προσπάθησε πάλι αποφύγει να πάρει θέση για τις δηλώσεις Εντινγκερ κατά των Κινέζων και ομοφυλόφιλων, αλλά και την αναβάθμισή του.

«Δεν έχω τίποτε να προσθέσω. Δεν είμαστε FBI», είπε, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν υπάρχουν στο βίντεο.

Συζήτησε το όλο θέμα ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ με τον Γ. Εντινγκερ; Ζήτησε την παραίτησή του; «H CETA απασχόλησε αποκλειστικά τον πρόεδρο αυτές τις ημέρες» ήταν η απάντηση.

Η αναβάθμιση του Γ. Εντινγκερ αποτελεί νίκη της Ανγκελα Μέρκελ. Εχοντας τον άνθρωπό της στο χαρτοφυλάκιο του κοινοτικού προϋπολογισμού, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των δαπανών στην Ε.Ε. και σε συνδυασμό με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης -ή λιτότητας- θα αποφασίζουν πού θα πηγαίνει το κάθε ευρώ ανάλογα με τα γερμανικά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

Αθώος ο Μπαρόζο...

Και μαζί με όλα αυτά, ανακοινώθηκε χθες η απόφαση της ad hoc επιτροπής ηθικής της Ε.Ε. (αποτελείται από στελέχη της Κομισιόν) για το σκάνδαλο Μπαρόζο.

Σύμφωνα με την εν λόγω επιτροπή, δεν παραβιάστηκε ο κώδικας δεοντολογίας με την πρόσληψη του Πορτογάλου πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

«Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν από τον κ. Μπαρόζο σε επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο Γιούνκερ και σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας για τους επιτρόπους, δεν υπάρχουν αρκετά τεκμήρια για να στοιχειοθετηθεί παραβίαση της υποχρέωσης για ακεραιότητα και διακριτικότητα», συμπεραίνει η επιτροπή, η άποψη της οποίας δεν είναι δεσμευτική, αλλά δείχνει τον δρόμο που πρέπει να πάρει το όλο θέμα. «Θάψιμο»...

Εστω και καθυστερημένα, το Ευρωκοινοβούλιο κινητοποιείται για να παγώσει ένα μέρος της «συνταξιοδότησης» του Μπαρόζο κι όσων επιτρόπων έχουν παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: