Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Πάνω από 700 εγκλήματα μίσους την πρώτη εβδομάδα από την εκλογή του Τραμπ


Το Southern Poverty Law Center (SPLC), το οποίο παρακολουθεί τα εξτρεμιστικά κινήματα αναφέρει πως σημειώθηκαν 701 κρούσματα «παρενόχλησης και εκφοβισμού λόγω μίσους» από την επομένη των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και έως τις 16 Νοεμβρίου.


Η κορύφωση των επεισοδίων σημειώθηκε την επομένη της ψηφοφορίας...


Περίπου 1 στα 10 περιστατικά που καταγγέλθηκαν προκλήθηκαν στο όνομα των πολιτικών που έχει εξαγγείλει ο Τραμπ, όπως το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.


Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση μετά τις εκλογές.

Μεταξύ των περιστατικών που έχουν καταγραφεί είναι τα εξής:

• 206 εναντίον προσφύγων - μεταναστών
• 151 εναντίον Αφρο-Αμερικανών
• 80 εναντίον LGBT
• 60 βανδαλισμοί με σβάστικα
• 51 εναντίον μουσουλμάνων
• 36 εναντίον γυναικών.



Ανάμεσα σε αυτά και ένα παιδί Ασιατικής -Ισπανικής καταγωγής, που «κάποια λευκά παιδιά» απείλησαν ότι σύντομα θα πάρει «εισιτήριο εξόδου από τις ΗΠΑ».

«Βαθιές εθνικές διαιρέσεις πίσω από τη νίκη του Τραμπ βοήθησαν να στηθεί το σκηνικό για τις εντάσεις που επανειλημμένα έκαναν την εμφάνισή τους μετά τις αμερικανικές εκλογές», υποστηρίζει ανάλυση του Reuters, το οποίο αναφέρεται «στις γιορτές των θιασωτών της υπεροχής της λευκής φυλής, στις διαμαρτυρίες κατά του Τραμπ αλλά και σε εκατοντάδες ρατσιστικά, ξενοφοβικά και αντισημιτικά εγκλήματα μίσους που έχουν τεκμηριωθεί.



Σε εθνικό επίπεδο, τα εγκλήματα μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξήθηκαν κατά 67% μεταξύ 2014 και 2015, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Μετά από μια απότομη αύξηση το 2001, χρονιά των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους κατά μουσουλμάνων είχε ένα μέσο όρο κάτω των 150 περιστατικών κάθε χρόνο. Το 2015, τα εγκλήματα μίσους κατά των μουσουλμάνων έφτασαν τα 257. 



Όπως γράφουν οι FΤ, επικαλούμενοι στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, 3 στα 5 εγκλήματα μίσους δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία.

Ο Τραμπ εξελέγη συγκεντρώνοντας το 8% της μαύρης ψήφου, το 28% της ψήφου των ισπανοφώνων και το 27% της ψήφου των Ασιατοαμερικανών, σύμφωνα με την έρευνα των Reuters και Ipsos για τις εκλογές.

Η επίδοση του Τραμπ μεταξύ των Ασιατοαμερικανών ήταν η χειρότερη που έχει καταγράψει ποτέ προεδρικός υποψήφιος που κέρδισε τις εκλογές από το 1992, όταν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων άρχισαν να παρακολουθούν αυτή την ομάδα των ψηφοφόρων.

Η ατμόσφαιρα αντιπαράθεσης παραμένει φορτισμένη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι Πιστοί Λευκοί Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν, οργάνωση που πρεσβεύει την υπεροχή της λευκής φυλής και διαβάλλει τους Αφροαμερικανούς, τους εβραίους και άλλες μειονότητες, προγραμματίζουν για τις 3 Δεκεμβρίου συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα για να γιορτάσουν τη νίκη του Τραμπ.

Αριστερές και αναρχικές οργανώσεις έχουν ζητήσει να οργανωθούν διαδηλώσεις στις 20 Ιανουαρίου, ανήμερα της τελετής ανάληψης καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο.

«Και μια «Πορεία Γυναικών προς την Ουάσινγκτον», προγραμματισμένη για την επομένη, αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν εναντίον της προεδρίας του Τραμπ», καταλήγει το αμερικανικό δημοσίευμα.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: