Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ζωντανό το MEGA για να κερδίζουν οι τράπεζες!

Συνολικά οι τράπεζες έχουν δεσμευμένα 38+5 εκατ. ευρώ από τους εταιρικούς λογαριασμούς της Τηλέτυπος και όχι μόνο. Κρατούν ακόμη δεσμευμένη την ταινιοθήκη του Mega και το οικόπεδο 18 στρεμμάτων στη θέση Σωρός στο Μαρούσι...
Ο λογαριασμός έχει ως εξής: Σε τιμολόγια, οι τράπεζες, έναντι του ομολογιακού δανείου και του μικρότερου δανείου που υπάρχει σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς, έχουν δεσμευμένα περίπου 20 εκατ. ευρώ και άλλα 3 εκατ. σε μετρητά. Σε αναμονή είναι ακόμη 5 εκατ. ευρώ για τα τιμολόγια που είναι πληρωτέα από τον Απρίλιο ως και τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, άλλα 15 εκατ. ευρώ είναι δεσμευμένα στους λογαριασμούς factoring.
Την ίδια ώρα, με τη δέσμευση των λογαριασμών, και ειδικά των τιμολογίων, έχουν δημιουργηθεί οφειλές στους εργαζόμενους (επτά μήνες), στις εταιρείες παραγωγής, στη Sony, από την οποία αγοράζει ταινίες το Mega, και στο Δημόσιο, από τη μη καταβολή φόρου και ειδικού φόρου τηλεόρασης. Να σημειωθεί ότι οι οφειλές προς το Δημόσιο είναι ρυθμισμένες και η εταιρεία διαθέτει φορολογική ενημερότητα.
Χαραμάδα αισιοδοξίας για τους εργαζόμενους υπάρχει, καθώς έπειτα από πολλές πιέσεις και διαπραγματεύσεις οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις επόμενες ημέρες τους μισθούς δύο μηνών από τους συνολικά επτά που χρωστάει η ιδιοκτησία της Τηλέτυπος.
Το δάνειο από τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει κατά 3 εκατ. ευρώ (από τα 88 εκατ. ευρώ στα 85 εκατ. ευρώ). Από το Mega βέβαια ισχυρίζονται πως μόνο μία δόση δεν πληρώθηκε και δεσμεύτηκαν οι εταιρικοί λογαριασμοί. Είχε προηγηθεί φυσικά η επιλογή των μετόχων του καναλιού να μη λάβουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Ιανουάριο του 2016 προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει η επιχείρησή τους!
Δέκα μήνες αργότερα φαίνεται να υπάρχει αχτίδα φωτός για το Mega, καθώς την πόρτα του καναλιού έχει χτυπήσει επενδυτής (περίπτωση Σαββίδη), ενώ υπάρχει και το ενδιαφέρον για την είσοδο των Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και Δημήτρη Μάρη, στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σχέδιο του προέδρου των Αττικών Εκδόσεων να αναλάβει το management. Ταυτόχρονα, και με προτροπή του Γιώργου Μπόμπολα, συζητάνε εκ νέου ο Φώτης Μπόμπολας με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ορατό αποτέλεσμα, που θα έθετε το κανάλι σε πλήρη λειτουργία.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: