Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία UPD


έντε επιζώντες και 77 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν της Κολομβίας....


Το αεροσκάφος, που ανήκει σε εταιρία της Βενεζουέλας LAMIA, προερχόταν από τη Βολιβία και ήταν ναυλωμένο από την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Τσαπεκοένσε,  η οποία θα έπαιζε αύριο στο Copa Sudamerica εναντίον της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν.

Μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος και εξέπεμψε σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Jose Maria Cordova. 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ανάμεσα στους διασωθέντες τούς παίκτες της Τσαπεκοένσε, Alan Ruschel (αμυντικός), Jackson Follmann (τερματοφύλακας) και Marcos Danilo (τερματοφύλακας), την αεροσυνοδό Jimena Suarez και τον δημοσιογράφο Rafael Henzel.


Οι αρχές της Βραζιλίας κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μικέλ Τεμέρ και πρόσθεσε πως το υπουργείο Εξωτερικών και η Πολεμική Αεροπορία εργάζονται για να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας», τόνισε.

To 360 Radio Colombia μετέδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας:


O δήμαρχος της πόλης Μεντεγίν (σ.σ. απέχει 50 χλμ. από το Σέρο Γκόρντο), Φεντερίκο Γκουτιέρεζ, εκτίμησε ότι η συντριβή του αεροπλάνου έγινε λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) σε ορεινή περιοχή και εν μέσω κακοκαιρίας.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής ήταν εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία δυσχέραιναν και τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τους παίκτες της ομάδας στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαό Πάολο λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο:


Το Flightradar24 έλαβε το τελευταίο σήμα της πτήσης LMI2933 στα 15.500 πόδια -περίπου 30 χλμ. από το αεροδρόμιο προορισμού που βρίσκεται στα 7.000 πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: