Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Νέο ΕΣΡ για τις άδειες


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι γεγονός.  Τα  9 μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής υπέγραψαν τον ορισμό τους, παρουσία του καθ΄ύλην αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του γενικού γραμματέα  Λευτέρη Κρέτσο. Προτεραιότητα για το νέο συμβούλιο θα είναι όπως επισημάνθηκε από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής η χορήγηση των αδειών.   Τα...
νέα μέλη υποδέχθηκε και παράδωσε τη σκυτάλη, ο νομικός Γιώργος Στεφανάκης, του οποίο η θητεία έληξε τον Οκτώβριο του 2015, ενώ δεν παρέστη η πρώην αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου. Ο  Γ. Στεφανάκης στην 0μιλία του υποστήριξε πως το ΣτΕ έδωσε πίσω τις αρμόδιοτητες του ΕΣΡ και πως δεν πρέπει να γίνει δημοπρασία των αδειών, λέγοντας πως μόνο στην Κροατία έχει γίνει διαγωνιστική διαδικασία. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει διότι η άδεια στη  Digea από την ΕΕΤΤ έγινε με δημοπρασία, στην οποία εμφανίστηκε μόνο η εταιρεία.
Ο Νίκος Παππάς στην απάντηση του, είπε πως είναι αστεία η εικόνα η Ελλάδα να είναι  η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επί 27 χρόνια λειτουργούν χωρίς άδειες. Υπογράμμισε πως ο νόμος 4339/2015 είναι σε ισχύ.
Μετά από 14 χρόνια, συγκροτείται εκ νέου το ΕΣΡ, μετά τον ορισμό του Ιωάννη Λασκαρίδη στη θέση του προέδρου το 2002. Είναι η 5η  Ανεξάρτητη Αρχή που λαμβάνει εκ νέου υπόσταση επί προεδρίας Βούτση.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: