Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Δύο δρόμοι για την επόμενη ημέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Νίκος Παππάς
Με ανακούφιση και χαμόγελα υποδέχθηκε ο κλάδος των ΜΜΕ και ειδικότερα οι άνθρωποι της τηλεόρασης την είδηση της σύστασης του ΕΣΡ. Αφού πια ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου σε στέρεες βάσεις, με διαφανείς κανόνες, προς όφελος της αγοράς και των εργαζομένων. Κι αυτό διότι ο νόμος 4339/15 προστατεύει τις θέσεις εργασίας και βάζει φρένο στις τριγωνικές σχέσεις που νόθευαν τον ανταγωνισμό.

Ποια θα είναι...
λοιπόν η επόμενη ημέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Η απάντηση στο ερώτημα θα δοθεί από το ΕΣΡ, αφού πρώτα συγκροτηθεί σε σώμα και εν συνεχεία, σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά θα αποφασίσουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανάλογα τις προθέσεις του νέου οργάνου, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής θα αναλάβει και τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Στην ουσία όμως, οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου από το ΕΣΡ είναι δύο: Το σενάριο η διαδικασία της αδειοδότησης να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς με εργαλείο τον υπάρχοντα νόμο, με τις βελτιώσεις που θα υποστεί, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και το σενάριο να δοθούν προσωρινές βεβαιώσεις που σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο νόμος «γέφυρα».

Κατά συνέπεια – σε οποιαδήποτε περίπτωση, η κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς θα περιμένει να συγκροτηθεί σε σώμα το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να συναντηθεί με τα μέλη του, ώστε να διαπιστώσει τις προθέσεις τους, οι οποίες θα αποτελέσουν και πυξίδα για τις επόμενες νομοθετικές του πρωτοβουλίες.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: