Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Οι συζητήσεις Κοντομηνά – Μαρινάκη για εξαγορά ποσοστού του ALPHA

Κοντομηνάς - Μαρινάκης
Και το απευκταίο σενάριο των προώρων εκλογών που θα μεταθέσει την έναρξη του νέου καναλιού

Αποφάσισε να επενδύσει στη δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο, απέχει παρασάγγας από τις υποσχέσεις που έδινε η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες όταν «διαφήμιζε» το άνοιγμα της τηλεοπτικής αγοράς και τους καλούσε να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία του Σεπτεμβρίου...


Με την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου το τηλεοπτικό τοπίο επέστρεψε στη γνώριμη κατάσταση των τελευταίων 27 χρόνων… Και η κυβέρνηση από δυσχερέστερη θέση, εξακολουθεί να μην μπορεί να διαβεβαιώσει τους νέους επιχειρηματίες που αποφάσισαν να επενδύσουν στην τηλεόραση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχωράει, με στόχο τους προσεχείς μήνες να μπορέσει να εκπέμψει το νέο κανάλι. Ακόμη όμως, δεν είναι ξεκάθαρο το πώς, δεδομένου ότι ο μόνος τρόπος αυτή τη στιγμή – αν δεν αλλάξει κάτι στη νομοθεσία, είναι μέσω συχνότητας που χρησιμοποιεί άλλος τηλεοπτικός σταθμός.

Εδώ λοιπόν έρχεται ξανά στο προσκήνιο η συζήτηση που λέγεται ότι είχε ξεκινήσει με άλλα κίνητρα και με άλλες προθέσεις, μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Κοντομηνά πριν την απόφαση του ΣτΕ! Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συζητούσε την εξαγορά ενός μεγάλου ποσοστού του ALPHA μέσω του οποίου θα εξασφάλιζε  – μεταξύ άλλων, την απόκτηση προγράμματος και μάλιστα υψηλής τηλεθέασης, καθώς επίσης και τους δημοφιλείς παρουσιαστές του σταθμού, από την Ελένη Μενεγάκη και την Αγγελική Νικολούλη έως τη Βίκυ Χατζηβασιλείου. Με άλλα λόγια ο εφοπλιστής έχοντας «κλειδώσει» το κομμάτι της ενημέρωσης με τις γνωστές συνεργασίες από το «Real Group»… Η εξαγορά του ALPHA του διασφάλιζε το πρόγραμμα που είναι δύσκολο να χτιστεί από τη μια μέρα στην άλλη και ετοιμαζόταν να κάνει δυναμικό μπάσιμο στον ανταγωνισμό… μέχρι που ήρθε η απόφαση του ΣτΕ και ανέτρεψε τα πάντα!

Οι συσχετισμοί πλέον άλλαξαν, ενδεχομένως και ορισμένες προτεραιότητες… Ωστόσο οι λόγοι για τη συνέχιση των συζητήσεων μεταξύ Κοντομηνά και Μαρινάκη εξακολουθούν να υφίστανται. Βεβαίως ο πρόεδρος του ALPHA στο βαθμό που δεν πιέζεται να αποφασίσει για το μέλλον του καναλιού του, μπορεί να συνεχίσει την αναζήτηση συζητώντας και με άλλους επιχειρηματίες, έλληνες ή ξένους. Άλλωστε έχει ακουστεί ότι πριν λίγους μήνες συζητούσε και με τον μέτοχο του ΟΠΑΠ και της Aegean Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οι εξελίξεις όμως ανέτρεψαν τα δεδομένα και μοιραία όλοι επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους στο νέο τοπίο.

Έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης – ένας από τους δύο καινούργιους παίκτες στην τηλεοπτική αγορά, απεύχεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών, μιας και θα μεταθέσει ακόμη πιο πίσω τα τηλεοπτικά του σχέδια και προχωράει με σταθερούς ρυθμούς στη δημιουργία του νέου καναλιού, με στόχο το συντομότερο να είναι στον «αέρα».

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: