Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Χρηματιστής πάει στα δικαστήρια τον Ντι Κάπριο για τον «Λύκο της Wall Street»

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ κάλεσε για κατάθεση τον διάσημο ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ύστερα από αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του ένα πρώην στέλεχος της χρηματιστηριακής εταιρείας Stratton Oakmont κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση. Η αγωγή αφορά στον τρόπο που παρουσιάζεται ένας χρηματιστής στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street», χαρακτήρας που εν μέρει βασίστηκε στον...
ενάγοντα.

 
Σημειώνεται πως στην ταινία ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενσαρκώνει τον Τζόρνταν Μπέλφορτ, έναν χρηματιστή που ίδρυσε την  Stratton Oakmont, ενώ η ταινία βασίστηκε στα απομνημονεύματά του που εκδόθηκαν το 2007.

Ο Άντριου Γκριν, στενός φίλος του Τζόρνταν Μπέλφορτ, κατέθεσε αγωγή το 2014 ζητώντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια, τονίζοντας πως συκοφαντήθηκε μέσω της ταινίας, καθώς ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, ο Νίκι «Ρούγκρατ» Κόσκοφ, ένας χαρακτήρας με αμφισβητούμενη ηθική και δεοντολογία, φέρεται να είχε βασιστεί σε αυτόν.

Η εταιρεία παραγωγής Paramount Pictures διευκρίνισε πως ο Κόσκοφ ήταν ένας «σύνθετος χαρακτήρας» εμπνευσμένος από πολλά άτομα, μεταξύ αυτών και ο Γκριν. Οι δικηγόροι υπεράσπισης ανέφεραν πως ο Ντι Κάπριο δεν ήταν ο συγγραφέας του σεναρίου και δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στην απόφαση αν το συκοφαντικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, περιεχόμενο πρέπει να συμπεριληφθεί ή όχι στην ταινία.

Οι δικηγόροι του Γκριν υποστήριξαν πως και ο Σκορτσέζε και ο σεναριογράφος Τέρενς Γουίντερ κατέθεσαν από κοινού ότι έκαναν τακτικές συναντήσεις με τον Ντι Κάπριο για να συζητήσουν το σενάριο της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: