Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δεν επιτρέπω στον Άδωνι Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσει ένα τραγούδι μου για «αντιπολίτευση»

Το καινούργιο τραγούδι που έγραψε ο Σταμάτης Μορφονιός, το «Ο άρχοντας», δημιούργησε ζήτημα. Ας είναι... καλά το iefimerida που ανακάλυψε πως αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα.
Δεν έχασε ευκαιρία φυσικά ο Αδωνις Γεωργιάδης κι έσπευσε στο twitter να πανηγυρίσει για το τραγούδι (πότε τον... έμαθε τον Σταμάτη Μορφονιό ο Άδωνις είναι ένα καλό ερώτημα). Τι κι αν του είπε ο ίδιος ο συνθέτης πως δεν αναφέρεται στονΤσίπρα. Ο Άδωνις εκεί, να επιμένει, να διαβάζει τους στίχους όπως θέλει αυτός και να το θέτει και σε ψηφοφορία στο Twitter. Τέτοια διαστρέβλωση.
Ώσπου δεν άντεξε ο δημιουργός. κι επανήλθε. Το e-tetRadio αναζήτησε τον Σταμάτηκαι τον ρώτησε. Μήπως κι επιτέλους καταλάβουν οι Αδώνιδες και οι φίλοι του (οι χουντικοί;). Ιδού η απάντησή του:
«Το ότι διαφωνώ κάθετα με τον δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να επιτρέψω στον Άδωνι Γεωργιάδη -αγαπημένου παιδιού του χουντικού Στυλιανού Παττακού- να χρησιμοποιήσει ένα τραγούδι μου για "αντιπολίτευση". Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...
Επειδή λοιπόν τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένα θέμα στο διαδίκτυο με αρκετά site που ανάρτησαν το τραγούδι μου "Ο Άρχοντας" βάζοντας τίτλο "Ένα τραγούδι που (μάλλον) είναι αφιερωμένο στον Τσίπρα" θέλω να πω αυτό: Ο "Άρχοντας" για τον οποίο έχει γραφτεί το τραγούδι βρίσκεται σίγουρα μέσα στην βουλή, βρίσκεται όμως ακόμα σιγουρότερα στη γειτονιά μας, βρίσκεται στην εργασία μας. Ενίοτε βρίσκεται και στον καθρέφτη μας.
Καλό θα ήταν νομίζω από αυτό το τελευταίο να ξεκινήσουμε να τον αναζητούμε μπας κι έρθει κάποια όμορφη μέρα να γλιτώσουμε από δαύτον και να πάμε επιτέλους ένα βήμα παρακάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: