Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η ελληνική τηλεόραση θα μιλήσει …ελληνικά;


Επιστροφή στην ελληνική παραγωγή μυθοπλασίας ή απλώς μια συγκυρία. Το MEGA πέρυσι κυρίως με τη σειρά «Κάτω Παρτάλι» κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση στο prime time και να μειώσει το εύρος των απωλειών που υπέστη ο ΑΝΤΕΝΝΑ TV . Στη νέα σεζόν, οι δύο ανταγωνιστές, ο Alpha και ο ΣΚΑΪ θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην ελληνική παραγωγή...


Τα στοιχεία από τη διαφημιστική αγορά στην τηλεόραση δεν δείχνουν κάποια σημαντική ανάκαμψη, αλλά μια σταθερότητα στα έσοδα. Χωρίς να αλλάξουν τη στρατηγική της λιτότητας οι σταθμοί περικόπτουν το κόστος από άλλα προγράμματα για να διεκδικήσουν τα υψηλά μερίδια στο prime time. Η συγκυρία για τους σταθμούς είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκή. Οι αμοιβές των συντελεστών έχουν υποχωρήσει δραματικά σε σημείο που δεν μπορούν να μειωθούν άλλο. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό που διαφαίνεται είναι πως το κοινό έχει ανάγκη από σειρές που να μιλάνε ελληνικά μετά από χρόνια «βομβαρδισμού» με τούρκικες σαπουνόπερες και αμερικάνικες σειρές. Ο κόσμος θέλει να βλέπει να ελληνικές σειρές και η μάχη είναι για το ποιος θα πάρει τον έλεγχο της παραγωγής στη μάχη της τηλεθέασης.


Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει μια μερίδα του κοινού που παρακολουθεί με φανατισμό τις τούρκικες σειρές και τις αναζητά τόσο στην τηλεοπτική συσκευή όσο και στα περίπτερα, μέσω των περιοδικών που διανέμουν σε DVD τις σειρές. Η Τουρκία κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μια μονάδα παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, επενδύοντας στην ίδια την ταυτότητα της χώρας και να προσεγγίσουν πολύ μεγάλα κοινά στην τηλεοπτική αγορά.

http://media-industry.blogspot.gr/2014/07/blog-post_29.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: