Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το «πλάνο» Σαμαρά με ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές

samaras
Το φθινοπωρινό του πολιτικό μέτωπο σχεδιάζει ο πρωθυπουργός που επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον ότι κολακεύει τα ταπεινά ένστικτα του πληθυσμού. Στο στόχαστρό του μπαίνει και ο Ανδρέας Παπανδρέου σε αντιδιαστολή με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο εκθειάζει.
Το δικό του πολιτικό μέτωπο σχεδιάζει να συγκροτήσει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, απέναντι στο...
σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές στις αρχές του επόμενου χρόνου. Η καλοκαιρινή ραστώνη, τα διαλείμματα των κοινοβουλευτικών εργασιών και η απουσία της τρόικας δίνουν στην κυβέρνηση ανάσες ενόψει του φθινοπώρου, για να ξεδιπλώσει μαζί με τα νέα μέτρα τις πρωτοβουλίες της για ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.
Η πρώτη κίνηση θα γίνει στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, με το ν/σ για τα οικονομικά των κομμάτων, που περιλαμβάνεται στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων. Τον Σεπτέμβριο, μαζί με το οικονομικό πρόγραμμα του 2015, ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει το προοίμιο για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας και μαζί την πρόταση για το νέο Σύνταγμα. Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι «η Νέα Μεταπολίτευση έχει ήδη ξεκινήσει» και απαριθμεί τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνησή του, «αλλαγές και ανατροπές» όπως λέει «που κανείς δεν πίστευε αλλά σήμερα είναι πραγματικότητα».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: