Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αβραμόπουλος αντί Μπακογιάννη στη θέση του Επιτρόπου


Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν. Είχε προηγηθεί το Σάββατο το «Δυστυχώς Ντόρα δεν γίνεται» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενημέρωσε τη βουλευτή της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη ότι δεν επελέγη για τη θέση του Επιτρόπου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε  το μεσημέρι της Κυριακής «σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε... με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνγκερε, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Ο Δ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί και από τη βουλευτική του έδρα, την οποία θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθηνών, δηλαδή ο Θάνος Πλεύρης.
Παράλληλα, η μετακίνηση του στις Βρυξέλλες ανοίγει θέμα για το πρόσωπο του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας. Μιλώντας στο Βήμα, το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή, η θέση του επιτρόπου» προσθέτοντας ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου», ανέφερε.
Το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την οποία την ενημέρωση ότι δεν θα είναι η επόμενη ελληνίδα Επίτροπος στην Κομισιόν. Στο «Δυστυχώς, Ντόρα, δεν γίνεται», η Ντ. Μπακογιάννη απάντησε: «Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι».
«Το σήριαλ της επιλογής του Έλληνα Επιτρόπου, προδιαγράφει τις “οικογενειακές” κόντρες στη ΝΔ, πριν και μετά τις προσεχείς εκλογές. Ίδωμεν…», σχολίασε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, 4 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο των επαφών του για τη στελέχωση της νέας Επιτροπής. Η θητεία της απερχόμενης Επιτροπής λήγει επισήμως στις 31 Οκτωβρίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: