Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Οι «φάροι» της διαπλοκής

vouli
Με αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία στη Bουλή, η κυβέρνηση δίνει όλα τα δημόσια έργα -μεγάλα και μικρά- εν μέσω του θέρους στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους.
Καλοκαιρινό «μποναμά» στους μεγαλοεργολάβους δίνει η κυβέρνηση, καθώς με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά χθες στη Βουλή, τους παραχωρεί ολόκληρη την «πίτα» των δημοσίων έργων, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων.
Λόγω του ότι οι μεγάλες αναθέσεις του παρελθόντος εξαιτίας της κρίσης έχουν εκλείψει, τα μόνα που υπάρχουν... σήμερα διαθέσιμα στην εργολαβική «πιάτσα» είναι τα μεσαία και τα μικρά έργα, από τα οποία όμως, με την υπάρχουσα νομοθεσία, αποκλείονται οι «εθνικοί εργολάβοι». Για τον λόγο αυτό, εν μέσω θέρους, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιχειρεί να τους βάλει στο παιχνίδι από το «παράθυρο», με την εκπρόθεσμη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη στρατολογία και τους… φάρους. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Βουλή, εκδίδοντας συμπληρωματική ημερήσια διάταξη, εισάγει, με διαδικασίες φαστ τρακ, σήμερα το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια του Β' Θερινού, ώστε να ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα ή το αργότερο την προσεχή Τρίτη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: