Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ο συμψηφισμός για τη Siemens έγινε στο Βερολίνο!


ΑΠΟΨΗ
του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου
Εάν θεωρήσει κανείς βάσιμες παλαιότερες καταθέσεις μεγαλοστελεχών της Siemens στην εισαγγελία του Μονάχου, η γερμανική πολυεθνική μοίρασε 100 εκατ. μίζες από τα μαύρα ταμεία της, προκειμένου να αναλάβει έργα και προμήθειες του ελληνικού Δημοσίου (με τις συνήθεις υπερκοστολογήσεις, βεβαίως...).
Από αυτά έχουν... εντοπιστεί κάτι περισσότερα από το 1%!
Το 1.000.000 που μέσω Τσουκάτου κατέληξε στα κομματικά (μαύρα) ταμεία του ΠΑΣΟΚ και η "χορηγία" των 250.000 μάρκων στον Μαντέλη.
Μετά από πολυετή έρευνα, λοιπόν, της ελληνικής Βουλής, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν εκείνοι που πήραν τις μίζες και δια των πράξεων ή των παραλλείψεών τους ζημίωσαν το Δημόσιο.
Αντ' αυτού η αρμόδια προανακριτική επιτροπή παραδίδει, ως φαίνεται, στη δημόσια χλεύη τέσσερα πολιτικά "πτώματα".
Τον... συνήθη ύποπτο Άκη, τον ομολογήσαντα Μαντέλη, τον αποσυρθέντα Αλογοσκούφη -για εντελώς άγνωστους λόγους- και τον Μαρκογιαννάκη -με κάποια αστεία επιχειρήματα.
Ακόμα, όμως, και αυτές οι παραπομπές αφορούν ένα μικρό μόνο τμήμα του σκανδάλου της Siemens. Τα εξοπλιστικά, τα συγκοινωνιακά, οι γελοίες "αποδράσεις" Χριστοφοράκου, Καραβέλλα και Γιουνγκ, τα "δωράκια" του Χριστοφοράκου σε μεγαλοσχήμονες -μεταξύ των οποίων και "ογκόλιθοι" της ελληνικής δημοσιογραφίας-, οι σοβαρότατες καταγγελίες της (γραμματέως τοιυ Χριστοφοράκου) Τσακάλου, και πολλές άλλες πτυχές δεν έχουν ακόμα "ταυτοποιηθεί" με πολιτικά ή άλλα πρόσωπα.
Κι αυτό παρότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων μεταξύ τραπεζών και off shore. Και παρότι οι "εγκέφαλοι" του σκανδάλου Σίκατσεκ και Κουτσενρόϊτερ έχουν καταθέσει ρητά πως οι "ειδικές πληρωμές" έφθαναν σε υπουργούς και υπουργεία.
Το σκάνδαλο Siemens καταλήγει, λοιπόν, στον (αυτο)διασυρμό του δικομματισμού. Και στρώνει το έδαφος για ακόμα περισσότερους ...Αγανακτισμένους.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν, προφανώς, συμφωνήσει σε έναν πολιτικό συμψηφισμό και, μάλιστα, ακόμα και με ...αριθμητικά χαρακτηριστικά. Δύο δικοί μας, δύο δικοί σας!
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Είναι μόνο το γεγονός ότι Παπανδρέου και Σαμαράς δεν θέλουν να φθάσει η έρευνα μέχρι τις παρυφές των επιτελείων του Κ. Σημίτη και του Κ. Καραμανλή;
Ε, λοιπόν, όχι. Η κύρια αιτία του γεγονότος ότι το σκάνδαλο οδηγείται σε συγκάλυψη και, τελικά, στα συρτάρια κάποιου εισαγγελέα, δεν βρίσκεται στην Αθήνα. Βρίσκεται στο Βερολίνο.
Η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στην απαίτηση του γερμανικού πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου (που ζήτησαν πολλά άλλωστε κατά την προχθεσινή συνάντηση Βενιζέλου- γερμανικού ΣΕΒ) να κλείσει όπως- όπως την υπόθεση, ώστε η Siemens να βρεθεί σύντομα μεταξύ των γερμανικών κονσόρτσιουμ που θα διεκδικήσουν τα ελληνικά "φιλέτα" στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων.
Ο συμψηφισμός, δηλαδή, φέρει τις υπογραφές του Παπανδρέου και του Σαμαρά, μεσεγγυητές, όμως, είναι η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε.
Αυτά, για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας...
anatropi2020.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: