Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνεχιζόμενες επιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Το Υπουργείο Εργασίας έχει τεθεί στόχος ομάδας hackers εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενα άρθρα.

Σύμφωνα με μήνυμα που απεστάλη πριν από λίγο οι hackers προχώρησαν τελικά σε ... ολική αλλαγή της ιστοσελίδας του Υπουργείου με ανάρτηση σχετικού μηνύματος. Παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα τους καθώς και screenshot της επίθεσης.

O 31337.Grey_Hat ekane defacement to http://www.ypakp.gr/

Dinontas ena hxyro mynhma.

Οι αρμόδιοι δεν αντιλήφθηκαν το άκρως επικίνδυνο ζήτημα ασφαλείας που είχε κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό από τους hackers ή δεν ενδιαφέρθηκαν για την άμεση επίλυση του. Σημεία διάλυσης παρουσιάζουν όπως φαίνεται τα τμήματα πληροφορικής (IT departments) Υπουργείων και Οργανισμών σε όλη την χώρα, αν αναλογιστούμε τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και στην ιστοσελίδα της Βουλής .

Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση των αρμοδίων που έχουν ενημερωθεί εδώ και ημέρες για τα θέματα ασφαλείας της ιστοσελίδας μέσω blogs & ιστοσελίδων, χωρίς όμως να προβούν σε οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση. Η συγκεκριμένη ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση στα πρώτα μηνύματα της διαπιστώθηκε ότι δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτή καθεαυτή την ιστοσελίδα παρά μόνο να “χλευάσει” το Υπουργείο.

Προχώρησαν όμως σε ολική αλλαγή της ιστοσελίδας εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των αρμοδίων χαρακτηρίζοντας το Υπουργείο ώς “[*] YPOURGEIO ANERGIAS & LAMOGIWN [*]“
http://www.secnews.gr/archives/17206

Δεν υπάρχουν σχόλια: