Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή

Η δίκη της Ηριάννας
Στη σημερινή τρίτη δικάσιμο της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών αναμένεται να...
καταθέσουν δύο βιολόγοι, που έχουν κληθεί ως μάρτυρες από την υπεράσπιση σχετικά με την ανάλυση του αμφιλεγόμενου δείγματος DNA, του μόνου πειστήριου.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 10 Μαΐου κατέθεσε ο σύντροφος της 29χρονης διδακτορικής υποψήφιας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος που έχει απαλλαγεί οριστικά από όλες τις κατηγορίες.

Σημαντική ήταν η κατάθεση ενός εγγράφου-φωτιά, που υπογράφει ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τις πρακτικές της αντιτρομοκρατικής, αλλά και την ίδια τη βιολόγο-αστυνομικό διευθύντρια του εργαστηρίου ανάλυσης DNA. «Η δρ Μεθενίτη μεροληπτεί υπέρ της ενοχοποίησης υπόπτου» κατήγγειλε ο ίδιος.

Οι δύο νέοι βρίσκονται πάνω από 10 μήνες στη φυλακή, επειδή είχαν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας, γεγονός που συσπειρώσε ένα πρωτόγνωρο κίνημα συμπαράστασης, με αίτημα την αποφυλάκισή τους.

Ηδη πολλοί νομικοί, πανεπιστημιακοί και διεθνείς οργανώσεις έχουν διατυπώσει έντονους προβληματισμούς τόσο για τα στοιχεία βάσει των οποίων οι δύο νέοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο και για την άρνηση της δικαιοσύνης να επιτρέψει την έξοδό τους από τη φυλακή.

Φίλοι της Ηριάννας έχουν δημιουργήσει ένα σύντομο βίντεο animation που αφηγείται την ιστορία της σχολιάζοντας το εξής: «Όσο το Εφετείο της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, ένα ταινιάκι-υπενθύμιση του παραλογισμού σε βάρος της Ηριάννας από φίλες και φίλους της».



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: