Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Σφαλιάρες και πρωτοσέλιδα


«Δεν μπορούν εκεί πέρα (στο ΕΣΡ) να είναι κομματικά πρόσωπα όπως ο Μουλόπουλος ας πούμε. Τύποι δηλαδή που είναι για σφαλιάρες. Αν αποσυρόταν ο νόμος τα πρόσωπα θα ήταν σε δεύτερη μοίρα». Αυτά δήλωνε τον περασμένο Νοέμβριο ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ Γιάννης Πρετεντέρης στο ραδιοσταθμό ACTION για τον συνάδελφό του και πρώην στέλεχος του Οργανισμού Βασίλη Μουλόπουλο (πριν χρόνια κονταροχτυπιόντουσαν στις συσκέψεις υπό τον Σταύρο Ψυχάρη).
Τώρα που ο στενός συνεργάτης και έμπιστος του πρωθυπουργού πρόκειται να αναλάβει ρόλο στη Μιχαλακοπούλου (έχοντας, λέει, τη δημοσιογραφική εποπτεία του Συγκροτηματος), ο Γιάννης Πρετεντέρης ψάχνει να βρει κι αυτός τον ρόλο του στην επόμενη ημέρα του ΔΟΛ...

Εντύπωση προκαλεί το... «ενωτικό» πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα" με αφορμή.. το Κυπριακό που πολλοι θεωρούν ότι είναι απόρροια της χθεσινής συνάντησης στον ΔΟΛ ανάμεσα σε Ψυχάρη, Μπόμπολα και Μουλόπουλο που είχε ως αντικείμενο τη διάσωση του Οργανισμού.
Σχετικά με το μέλλον του ΔΟΛ μελετάται, μεταξύ άλλων, λύση «Μαρινόπουλου» ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό εάν οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην καταγγελία των άμεσα απαιτητών δανείων του εκδοτικού συγκροτήματος, γεγονός που θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για να περάσει ο ΔΟΛ σε τραπεζικό έλεγχο και να ξεκινήσει η εκκαθάριση εν λειτουργία.
Οπως έγραψε χθες ο Χρήστος Ξανθάκης στο newpost και σύμφωνα με όσα είπαν στους δημοσιογράφους οι εκπρόσωποί τους, κατά την χθεσινή συνάντηση στον ΔΟΛ συμφωνήθηκε ο Φ. Μπόμπολας να αναλάβει την τεχνική και οικονομική διαχείριση του ΔΟΛ και ο Β. Μουλόπουλος τη δημοσιογραφική εποπτεία. Η συμφωνία προβλέπει σχέδιο εθελουσίας εξόδου και αν δεν επιτευχθεί ο επιθυμητός αριθμός, θα υπάρξουν απομακρύνσεις συντακτών και διοικητικών. Ακολούθως, ακούστηκε ότι μπορεί να υπάρξουν και μειώσεις μισθών. 

zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: