Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σφήνα στον ανταγωνισμό η «Αίθουσα σύνταξης» της ΕΡΤ

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ένα στοίχημα που κέρδισε η δημόσια τηλεόραση και οφείλει να αναπτύξει

Σημαντική πρόοδο σημειώνει καθημερινά η «Αίθουσα σύνταξης» της ΕΡΤ, αφού μέσα σε ελάχιστο χρόνο για τα δεδομένα της τηλεόρασης η εκπομπή έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σε απόλυτους αριθμούς τηλεθεατών έναν πυρήνα πέριξ των 190.000...


Εξαιρετικά υψηλό νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια… και συγκεκριμένα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά και από το καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1 «Δίδυμα φεγγάρια».

Μάλιστα η ενημερωτική εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6» σταδιακά από τότε που μπήκε σφήνα στο πρόγραμμα η «Αίθουσα σύνταξης» της ΕΡΤ, εμφανίζει σημαντικές απώλειες… Αφού ξεκίνησε με ποσοστά που κυμαίνονταν στο 12% με 13% και εσχάτως έχει υποχωρήσει στο 7,5% με 8%. Είναι εμφανής πλέον η πίεση που δέχεται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η μάχη μεταξύ των δυο εκπομπών στα μονόλεπτα είναι στήθος με στήθος!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που σε ελάχιστες εβδομάδες θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ… και θα παραδώσει τη θέση του στην «Αίθουσα σύνταξης», ομολογουμένως έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών… δημιουργώντας μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής μια νέα συνήθεια για τους τηλεθεατές που αποτελεί σημαντική μαγιά για περαιτέρω ανάπτυξη!

Πάντως ενδεικτικό της πίεσης που ασκεί πια η ΕΡΤ στη συγκεκριμένη ζώνη ήταν η ζωντανή κάλυψη της ορκωμοσίας Τράμπ την περασμένη Παρασκευή. Η διαφορά τους κατά την κοινή ώρα μετάδοσης της ορκωμοσίας, μεταξύ ΣΚΑΙ και ΕΡΤ σε ορισμένα τέταρτα ήταν σκάρτες δύο μονάδες! Διαφορά που υποδηλώνει τη δυναμική της νέας ζώνης που έχει χτίσει τους τελευταίους μήνες η δημόσια τηλεόραση και οφείλει να διατηρήσει και κυρίως να αξιοποιήσει!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: