Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η επικίνδυνη μοναξιά του Mega


Όλο και πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Mega. Αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των μετοχών, αλλά μέχρι τότε επικρατεί σιγή ασυρμάτου. Το...
δάνειο της Τηλέτυπος, με δεσμευμένους τους λογαριασμούς, εξυπηρετείται, αλλά λιγοστεύει η υπομονή των εργαζόμενων, που έχουν να πληρωθούν μήνες και προτίθενται να προχωρήσουν σε πιο αποφασιστικές λύσεις, ενώ περισσεύει η απραξία των υπόλοιπων εμπλεκομένων. Η επιχείρηση εξυπηρετεί το δάνειο με επιτόκιο 9%, γεγονός που σημαίνει πως ετησίως πληρώνει 6 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα υπόλοιπα media. Πρόσφατα, για να αποδεσμευτούν χρήματα από τους λογαριασμούς factoring κλήθηκε να πληρώσει προς τις τράπεζες 650.000 ευρώ δικαστικό ένσημο, ωστόσο παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πληρώσει το δώρο των Χριστουγέννων. Η καταβολή του έγινε με μια βδομάδα καθυστέρηση και το ΣΕΠΕ επέβαλε στο κανάλι πρόστιμο 50.000 ευρώ.
Η τύχη της επιχείρησης βρίσκεται στα χέρια των δύο μετόχων της, τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και τον Πήγασο. Ο πρώτος κινείται με το δεδομένο πως διαθέτει έναν ακόμη τηλεοπτικό σταθμό, το Star, τον οποίο χρηματοδοτεί με ένα επιπλέον ποσό 1 εκατ. ευρώ τον μήνα. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος από την πλευρά του υποστηρίζει πως μπορεί το Mega να επιβιώσει με μειωμένο κόστος λειτουργίας, το οποίο ενδεχομένως να είναι και χαμηλότερο του Star. Από την άλλη πλευρά ο Φώτης Μπόμπολας έχει αλλάξει γνώμη και πιέζει ώστε να υπάρξει μια λύση για το κανάλι. Πάντως, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, δύσκολα θα μπορέσει το Mega να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: