Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Βίντεο - ντοκουμέντο λίγο μετά τη σύγκρουση των πλοιάριων στην Αίγινα


Το πρώτο βίντεο που τραβήχτηκε από το σημείο όπου χθες ένα ταχύπλοο συγκρούστηκε με τουριστικό πλοιάριο στα ανοιχτά της Αίγινας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.


Το βίντεο είναι...
τραβηγμένο με κινητό από άλλο πλοιάριο που έσπευσε στο σημείο για να περισυλλέξει τους ναυαγούς.

Μέσα στη θάλασσα υπάρχουν τα συντρίμμια της λάντζας που κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση.

Οι παραθεριστές που επέζησαν του δυστυχήματος βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.  Άλλοι προσπαθούν να μείνουν στην επιφάνεια με τις δυνάμεις τους, άλλοι κρατιούνται από κάποιο από τα συντρίμμια του τουριστικού σκάφους, σε άλλους ρίχνουν σωσίβια.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:


Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 77χρονος οδηγός του ταχύπλοου

Το κατώφλι των δικαστηρίων Πειραιά πέρασε σήμερα το πρωί ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου της Αίγινας, που χθες το μεσημέρι εμβόλισε τουριστικό σκάφος που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη νήσο Μονή, σκοτώνοντας τον καπετάνιο και 3 από αυτούς.

Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι πέντε ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40 - 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό.

Στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, ο οποίος σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια, ενώ ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά. Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.



Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Έξω από τα δικαστήρια επικράτησε ένταση, καθώς συγγενείς των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις.

Μάλιστα η γυναίκα που έχασε στο δυστύχημα τον 44χρονο σύζυγο της και το 5χρονο παιδί τους, κρατώντας φωτογραφίες ττης οικογένειας της στα χέρια, προσπάθησε να επιτεθεί στο χειριστή του ταχύπλοου «Ντουέντε», αλλά την συγκράτησαν αστυνομικοί.

Ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα. Όπως έγινε γνωστό πάνω στο ταχύπλοο «Ντουέντε» επέβαιναν κι άλλα τρία άτομα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, τα οποία από την πρώτη στιγμή οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο για να καταθέσουν.

Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου δήλωσε στους λιμενικούς ότι αφαιρέθηκε και δεν είδε έγκαιρα το τουριστικό σκάφος «Αντωνία», με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.







Ήταν σε θέση να οδηγήσει το ταχύπλοο;

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν επίσης ότι ενδεχομένως η κατάσταση της υγείας του 77χρονου υπαίτιου του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα, ίσως ήταν τέτοια που δεν του επέτρεπε να οδηγήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 77χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μάλιστα κατά την κράτηση του στο Λιμεναρχείο του παρασχέθηκε κρεβάτι για να ξεκουραστεί ενώ τον επισκέφθηκε και γιατρός γιατί δεν ένιωθε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: