Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κομισιόν: Υπεράνω κάθε αμφιβολίας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ


«Υπεράνω κάθε αμφιβολίας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2010 – 2015, στον απόηχο της σχετικής επιστολής του Πιερ Μοσκοβισί προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.


«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής» τόνισε ο κ. Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Π. Μοσκοβισί, Β. Ντομπρόβσκις και Μ. Τάισεν) και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι...
η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και εκτίμησε ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Επιτροπή «εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης», ενώ υπενθύμισε πως μέσα σε αυτές, περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».

«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες» ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων», καθώς η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Ε.Ε., όσο και της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: