Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο «βασιλιάς» Τραμπ είναι γυμνός και δεν έχει γεννητικά όργανα


Χτύπημα… κάτω από τη μέση κατάφερε μια καλλιτεχνική ομάδα που αντιτίθεται στην υποψηφιότητα του εκκεντρικού και εριστικού μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ.
Η ομάδα φιλοτέχνησε ένα άγαλμα, που αναπαριστά τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος γυμνό και χωρίς… δείγμα ανδρισμού. Αντίγραφα του αγάλματος εμφανίστηκαν σε πολυσύχναστους δρόμους, μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ και το ενδιαφέρον τον περαστικών, σε αντίθεση με «άλλα πράγματα» ήταν μεγάλο!..

 
Τα ομοιώματα εμφανίστηκαν χθες σε διάφορους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο, του Σιάτλ και του Κλίβελαντ. Οι περαστικοί που πέρναγαν από το σημείο δεν παρέλειπαν να σταματήσουν και να βγάλουν selfies με τον γυμνό Τράμπ, μέχρι που οι δημοτικές αρχές να καταλάβουν τι είχε συμβεί και να απομακρύνουν τα αγάλματα από την κοινή θέα.
Η καλλιτεχνική ομάδα «Indecline» βρίσκεται πίσω από αυτή την προτότυπη αντι-εκστρατεία κατά της υποψηφιότητας του Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ και όπως δήλωσε το πρότζεκτ της φέρει των τίτλο «ο Αυτοκράτορας δεν έχει μπαλάκια».
Αυτό γιατί αν παρατηρήσει κανείς καλά κάτω από την κοιλιά του Τραμπ, τα γεννητικά του όργανα είναι σχεδόν άφαντα.
Εξηγώντας το λόγο που επέλεξαν να εξαφανίσουν τον ανδρισμό του Τραμπ, οι καλλιτέχνες πίσω από την παρέμβαση είπαν: «Θέλαμε μία υλική και μεταφορική αποτύπωση της αποτρόπαιας ψυχής του πιο διαβόητου και μισητού Αμερικανού πολιτικού».
Η αποτύπωση του Τραμπ κατά αυτόν τον τρόπο αποτελεί και μία απάντηση της καλλιτεχνικής ομάδας στον επίδοξο πρόεδρο των ΗΠΑ, που κατά καιρούς δεν έχει διστάσει να ρίξει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, τόσο χαμηλά ώστε να κοκορεύεται για τον ανδρισμό του.
Τον περασμένο Μάρτιο, την αρχή είχε κάνει ο Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είχε ειρωνευτεί τον Τραμπ λέγοντας: «Ξέρετε τι λένε για τους άνδρες με μικρά χέρια» για να διευκρινίσει μετά: «Πως δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς». Λίγες μέρες αργότερα σε debate του FoxNews μεταξύ των τότε υποψηφίων για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Τραμπ απάντησε με παραστατικό τρόπο, υψώνοντας τα χέρια του μπροστά στην κάμερα, και διερωτήθηκε: «Είναι μικρά αυτά τα χέρια; Αν είπε ότι τα χέρια μου είναι μικρά, κάτι άλλο πρέπει μάλλον να είναι μικρό. Σας εγγυώμαι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ήταν τυχαία ή σκόπιμη η διατύπωση που, ενδεικτικά, χρησιμοποίησε εκπρόσωπος από τις αρχές διαχείρισης Πάρκων της Νέας Υόρκης για την απομάκρυνση του εκεί ομοιώματος: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε ανέγερση (σσ: erection, όρος που στην καθημερινή γλώσσα σημαίνει πρωτίστως στύση) χωρίς άδεια στα πάρκα μας, όσο μικρή κι αν είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: