Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κ@λοδάχτυλο

O γερμανός αντικαγκελάριος δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε ακροδεξιούς
Mε την γνωστή του ψυχραιμία, στην αρχή, αντιμετώπισε ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μίνι «έφοδο» μίας δεκάδας περίπου ακροδεξιών που εμφανίστηκαν μπροστά του σε εκδήλωση στην Κάτω Σαξονία.

Μέχρι που ...
στο τέλος έκανε κάτι που δεν συνηθίζεται για πολιτικούς: Μετά τα γέλια, κατέφυγε στην σαφέστερη χειρονομία περιφρόνησης -το μεσαίο δάχτυλο.

Το περιστατικό συνέβη τη Παρασκευή, όμως το σχετικό βίντεο κυκλοφόρησε την Τρίτη και άρχισε γρήγορα να κάνει το γύρο του γερμανόφωνου Διαδικτύου. Ο Γκάμπριελ βρισκόταν στο Ζάλτσγκιτερ της βορειοδυτικής Γερμανίας, στο περιθώριο κομματικής συνάντησης εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Κάτω Σαξονία το Σεπτέμβριο, και προχωρούσε με συνεργάτες του σε κήπο.

Στο σημείο εμφανίστηκε περίπου μία δεκάδα ατόμων με κουκούλες και τα πρόσωπά τους βαμμένα στα χρώματα της γερμανικής σημαίας φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Είστε προδότες», «Ποιος σας πρόδωσε; Οι Σοσιαλδημοκράτες», «Είστε κομμουνιστές και «μαρξιστοκουλτουριάρηδες»».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δείχνοντας το ποιόν τους, οι νεαροί έκαναν ανοικτή αναφορά στην οικογενειακή ιστορία του Γκάμπριελ: «Ο πατέρας σου αγαπούσε αυτήν την χώρα, εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις». Ο πατέρας του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Βάλτερ, ήταν ναζί, και ο νυν αντικαγκελάριος είχε διακόψει κάθε επαφή επαφή μαζί του όταν το είχε μάθει, έχοντας επανειλημμένα προσπαθήσει να κρατήσει αποστάσεις.

Ο Γκάμπριελ και οι συνεργάτες του είχαν σταθεί και γελούσαν. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ο αντικαγκελάριος δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει την περιφρόνησή του, υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο καθώς αποχωρούσε.

Σύμφωνα με κύκλους του SPD που επικαλούνται ειδησεογραφικά πρακτορεία (όπως το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων) ή εφημερίδες όπως η SZ, θεωρείται ότι η μικρή ομάδα ήταν μέλη του τοπικού νεοναζιστικού NPD.

Το ίδιο το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στο λογαριασμό τοπικής νεολαίας του κόμματος πριν αρχίσει να διαδίδεται από λογαριασμούς αντιφασιστικών ομάδων.
Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: