Στα όρια των αντοχών του βρίσκεται το λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο μετά τις συνεχόμενες επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ κατά του προσώπου του πρώην πρωθυπουργού, για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και τη συνεχιζόμενη άρνηση της σημερινής ηγεσίας να πάρει ευθέως θέση για το θέμα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου.
Δυο χθεσινά δημοσιεύματα, στο «Βήμα» αλλά και την «Καθημερινή», είναι αυτά που... ξεχειλίζουν το ποτήρι, καθώς είναι η δεύτερη Κυριακή που η εφημερίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη αποδίδει όλες τις ευθύνες για την κατάντια της χώρας στις ημέρες της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού.
«Αγιογραφία»
Σε συνδυασμό με το ότι στο ίδιο φύλλο δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Αν. Γεωργίου, την οποία αρκετοί από το καραμανλικό στρατόπεδο χαρακτηρίζουν «αγιογραφία» του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, δημιουργείται ιδιαίτερη ένταση στο εσωτερικό της Ν.Δ.
Στην «Καθημερινή της Κυριακής» από την άλλη πλευρά, υπήρχε δημοσίευμα στο οποίο η δυσαρέσκεια αποδιδόταν προσωπικά σε στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας, ερήμην του Κ. Καραμανλή, ο οποίος, βάσει του δημοσιεύματος, φέρεται να μην έχει εκφράσει καμία ενόχληση όσον αφορά το θέμα Γεωργίου. Κατονομάζονταν μάλιστα οι Β. Αντώναρος, Γ. Μιχελάκης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης.
Και το μεν πρώτο δημοσίευμα αποδίδεται από τους καραμανλικούς, αλλά και -σύμφωνα με ορισμένες πηγές- και από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό σε κύκλους δύο έτερων πρώην πρωθυπουργών. Του Κώστα Σημίτη και του Αντώνη Σαμαρά.
Για τον Κ. Σημίτη πιστεύουν πως οι λόγοι που τον οδήγησαν είναι προκειμένου να υπερασπιστεί τα καλώς καμωμένα των δικών του κυβερνήσεων, καθώς είναι εκείνος που έβαλε τη χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ και δεν θέλει να φανεί ότι αυτό έγινε πρόωρα και με παρουσίαση λανθασμένων στοιχείων.
Για τον δε Αντ. Σαμαρά πιστεύουν πως παρά το γεγονός ότι έγινε και πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός, φαίνεται να λησμονεί ότι ήταν ο Κ. Καραμανλής που τον επανένταξε στη Ν.Δ. αρχικά ως ευρωβουλευτή και στη συνέχεια ως υποψήφιο στη Μεσσηνία.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας του Γιάννη Αλαφούζου το αποδίδουν σε πηγές προερχόμενες από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ., λένε, στοχεύει να «ξεκαθαρίσει» πλήρως το κόμμα και η ύπαρξη του καραμανλικού στρατοπέδου δεν τον βοηθάει σε αυτό. Ηδη πάντως κάνει κάποιες κινήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο να ελέγξει πλήρως το εσωκομματικό τοπίο.
«Ακομψη» τακτική
Αλλά είναι τουλάχιστον άκομψο, συμπληρώνουν οι ίδιοι, να μιλούν για προσωπικές απόψεις που δεν απηχούν τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο Κ. Καραμανλής πάντως και σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται διατεθειμένος, λένε συνεργάτες του, να εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του, παρότι έχει ενοχληθεί σφόδρα από τις συντονισμένες, όπως τις θεωρεί, επιθέσεις εναντίον του.
Θα παραμείνει στη σιωπή, πολλώ δε μάλλον που και ο ίδιος, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι στη Ν.Δ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο σε μια κίνηση αιφνιδιασμού από πλευράς του Αλ. Τσίπρα.
Κι επειδή αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι γνωστό ώς το τέλος Σεπτεμβρίου, μέχρι τότε οι καραμανλικοί κρατούν όπλα - παλάσκες στα μετόπισθεν. Μετά θα τα βγάλουν στο προσκήνιο. Γιατί και η υπομονή, λένε, έχει τα όριά της...
efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου