Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στο νησί της Χίου στην περιοχή της Σιδηρούντας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε νύχτα, κάνει το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο. 

 
Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων. Μία γυναίκα υπέστη... σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα της και άλλη μία τραυματίστηκε στο πόδι. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις ελαφρά τραυματίες. Στο χωριό κάηκαν σπίτια ενώ αρκετές οικίες έχουν υποστεί ζημιές. 



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά επικεντρώνεται στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κατάβαση, Σιδηρούντα και Μάναγρα με κατεύθυνση προς το Μετόχι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 5 ιδιωτικά οχήματα και 14 εθελοντές.







* Φωτογραφίες και βίντεο από το politischios.gr

Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Μενίδι

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε από τις 03:00 τα ξημερώματα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Μενίδι και απείλησε σπίτια.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. 

 Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τώρα 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με αεροσκάφη και ελικόπτερα, να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο.

Οι φλόγες πλησίασαν μεμονωμένες κατοικίες, αλλά απομακρύνθηκαν επειδή άλλαξε η φορά του αέρα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, 2 υδροφόρα οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: