Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μποϊκοτάζ μέσω διαδικτύου στις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την είδηση της δολοφονικής επίθεσης του Έλληνα επιστάτη προς τους δεκάδες αλλοδαπούς εργάτες στη Μανωλάδα και το διαδίκτυο κατακλύστηκε από... αφίσες που κάνουν λόγο για αποκλεισμό της «ματωμένης φράουλας» από τους καταναλωτές.
Με αφίσες οι οποίες είναι γεμάτες κόκκινο χρόνο, παραπέμποντας έτσι στο αίμα που χύθηκε από τους απλήρωτους εργάτες των καλλιεργιών φράουλας στην περιοχή στο όνομα του κόστους, οι δημιουργοί καλούν τους πολίτες να μποϋκοτάρουν ένα από τα πιο διαδεδομένα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας, την φράουλα της Μανωλάδας.

Πολλές μάλιστα από τις αφίσες είναι γραμμένες στα αγγλικά με στόχο να γίνουν κατανοητές όχι μόνο από Έλληνες αλλά και ξένους καταναλωτές.

Κάποιες στο κείμενο που τις συνοδεύει κάνουν λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, όπως λένε, συγκαλύπτει τους δολοφόνους ενώ βάλλουν ευθέως και κατά της Χρυσής Αυγής για τη «στήριξή» της στους ιδιοκτήτες των καλλιεργιών, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια είχαν καταστήσει τις καλλιέργιές τους «άβατο», τόσο απέναντι στην αστυνομία όσο και απέναντι στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: