Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σύντομα και στα ελληνικά το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου



Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου, «My Greek Drama»

Η αγγλόφωνη έκδοση που κυκλοφορεί στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει γίνει δεκτή με θετικά σχόλια από... προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:
«Από την Κρήτη στην Αθήνα, στην Ζυρίχη και το Λονδίνο η Γιάννα Αγγελοπούλου καριέρα της έχει κάνει το να μεταπλάθει τις ιδέες της σε δράση.

Στο My Greek Drama η Γιάννα αφηγείται τις επιτυχίες της - ως πιστής δημόσιας λειτουργού, ως σωτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ως αφοσιωμένης μητέρας τριών παιδιών - και παρέχει έναν πολύτιμο οδηγό σ' όσους θέλουν να μεταμορφώσουν την ζωή τους, ή πάλι οργανισμούς, ή ακόμη και χώρες».

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη εντυπωσιακά επιτεύγματα. Απέδειξε πολλές φορές ότι ένας αποφασισμένος άνθρωπος μπορεί να κινήσει τον κόσμο. Η ιστορία της θα μπορούσε να είναι έμπνευση για πολλούς. Για όσους ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την δύναμη που μπορεί να έχει μια αποφασισμένη γυναίκα, για όλους αυτούς η ιστορία της αποτελεί σημαντικό ανάγνωσμα. Έμαθα πολλά από την Γιάννα, μπορείτε κι εσείς να μάθετε πολλά», ανέφερε από την πλευρά του ο Λάρι Σάμερς, πρώην Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ και τεως Πρόεδρος και καθηγητής στο Harvard.

«Πρόκειται για την αξιοθαύμαστη και συναρπαστική αφήγηση - εκ των έσω - της μοναδικής ιστορίας της πρώτης γυναίκας που οδήγησε το Ολυμπιακό Κίνημα. Μάθετε τις αλήθειες και τις μάχες μιας εντελώς ιδιαίτερης Ελληνίδας, που δυο φορές έσωσε τους αγώνες της Αθήνας από την καταστροφή - και τους έκανε να αποτελούν τον μοναδικό διεθνή θρίαμβο της Ελλάδας στην πρόσφατη ιστορία της», ανέφερε ο Ντικ Έμπερσολ, πρώην Πρόεδρος του NBC Sports and Olympics (1989-2011), ενώ από την πλευρά του ο, Ντέιβντ Γκέρηκε, Πρόεδρος του Κέντρου Δημόσιας Ηγεσίας στο Harvard Kennedy School, αναλυτής στο CNN και σύμβουλος των Προέδρων Νίξον, Φορντ, Ρίγκαν και Κλίντον, υπογράμμισε:

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου αποτελεί φυσικό φαινόμενο - τόσο στην ζωή όσο και σε αυτό το βιβλίο. Χαίρεται κανείς να την βλέπει να αφηγείται την ηγετική της εμπειρία με ζωηρό τρόπο και χιούμορ σ' αυτές τις σελίδες. Το βιβλίο είναι κάτι περισσότερο από την προσωπική της εμπειρία από την διάσωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 - είναι ένα κάλεσμα προς τους Έλληνες και προς οποιονδήποτε άλλο, να μάχονται για citius, altius, fortius».

«Από την παιδική της ζωή στην Κρήτη μέχρι την εκλογή της στην Βουλή των Ελλήνων και ύστερα την διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη αφηγείται μιαν υπέροχη ανθρώπινη ιστορία μάχης και επιτυχίας. Πρόκειται για συναρπαστικό ανάγνωσμα», είπε Τζόζεφ Νάι, καθηγητής του Harvard και τέως Πρύτανης του Harvard Kennedy School, ενώ ο γνωστός Έλληνας ομογενής Τζορτζ Στεφανόπουλος, δημοσιογράφος και πρώην Σύμβουλος του Προέδρου Clinton, ανέφερε:

«Με επιδεξιότητα, με γοητεία και με ζήλο, η Γιάννα Αγγελοπούλου ηγήθηκε στην προσπάθεια να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Έσπασε και ξεπέρασε φραγμούς. Εκσυγχρόνισε ένα διαλυμένο σύστημα. Αυτήν την επιτυχία δείχνει η αφήγηση της ζωής της - μια εντυπωσιακή πορεία με πλήθος διδάγματα ηγεσίας».
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: