Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σοβαρά επεισόδια και συλλήψεις στην Ιερισσό


Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα, κατά την επιχείρηση προσαγωγής από την αστυνομία δύο ατόμων, ως υπόπτων για ... εμπλοκή στην επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο.

Κάτοικοι της Ιερισσού έχουν στήσει έξω από το χωριό οδοφράγματα, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Στο μεταξύ, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης όπου μετήχθησαν και κρατούνται μετά την επεισοδιακή τους σύλληψη, τα ξημερώματα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, θα απολογηθούν οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την επίθεση. Πάντως, το πιθανότερο είναι οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 44 και 33 ετών, να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες, ώστε να λάβουν γνώση του κατηγορητηρίου.

Σε βάρος τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές -κι έπειτα από την προηγούμενη απαγγελία κακουργηματικής δίωξης από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής- καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θεωρήθηκαν ως ύποπτοι φυγής ενόψει της κλήτευσής τους σε απολογία.

Η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ και παρουσία δύο Πταισματοδικών που προϊσταντο της επιχείρησης, μετέβησαν στα σπίτια των κατηγορουμένων.

Κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε βία για να εισέλθει στα σπίτια των υπόπτων, σπάζοντας τις πόρτες.Η επιχείρηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού που σηκώθηκαν στο «πόδι». Λίγο μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών και υπό τους ήχους των καμπάνων του χωριού, κάτοικοι κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού, που, κατά πληροφορίες, εκείνη την ώρα δεν υπήρχε αστυνομικός, όπου προκάλεσαν σημαντικές φθορές.

Όπως έγινε γνωστό, «ξήλωσαν» έπιπλα και «σήκωσαν» έγγραφα από το εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν έξω και τα πυρπόλησαν. Την ίδια ώρα, άλλοι κάτοικοι έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, στήνοντας πρόχειρα οδοφράγματα.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω χωριών της βορειοανατολικής Χαλκιδικής από νωρίς το πρωί μετέβησαν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομικό «έφοδο» και να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: