Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εισαγγελέας Διαφθοράς η Ελένη Ράικου

Η πρώην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Επί των ημερών της ξεκίνησε η... διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων, με πολιτικές προεκτάσεις, όπως αυτή των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η Ελένη Ράικου διετέλεσε επίσης επικεφαλής του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας. Το ερώτημα για το διορισμό της στη θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς έστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο που αποφάσισε την πλήρωση της θέσης.

Με άλλη απόφασή του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε τον εισαγγελέα ΝίκοΟρνεράκη ως υπεύθυνο για θέματα Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης (στην έδρα της Eurojust στη Χάγη). Ο Νίκος Ορνεράκης μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνος για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας.

Εισαγγελέας Διαφθοράς για τη Θεσσαλονίκη ορίστηκε ο αντι-εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος. Οι θέσεις των Εισαγγελέων Διαφθοράς θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά με πρόσφατο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: