Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οι υποτροφίες Αγγελοπούλου σε 12 Έλληνες φοιτητές

Δίπλα στους 12 Έλληνες φοιτητές, που συμμετείχαν στην 6η συνάντηση του Clinton Global Initiative University, στο St. Louis, Missouri, των Η.Π.Α βρέθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου, που συμμετέχει στις διοργανώσεις του CGIU από παλιά.

«Οι ... πρωτοβουλίες Clinton, σημείωσε, στόχο έχουν να οδηγήσουν την έμπνευση των ανθρώπων στη δράση. Πληροφορήθηκα ότι μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών στο CGIU και θεώρησα ότι θα ήταν χρήσιμο μια τέτοια πρωτοβουλία να ενισχυθεί», δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Οι Έλληνες φοιτητές, μαζί με 1000 άλλους από 75 χώρες του κόσμου, παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα, που στόχο έχει να κινητοποιήσει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων - με συγκεκριμένο τρόπο, με συγκεκριμένα σχέδια - σε όλο τον κόσμο.

Στη συνάντηση μίλησαν ο νομπελίστας Mohammad Yunus, ο ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey και ο Αμερικανός σατυρικός ηθοποιός, Stephen Colbert.

Για να επιλεγούν οι 12 συμμετέχοντες του προγράμματος, υπήρξαν πάνω από 250 υποψηφιότητες. Οι προτάσεις που έχουν επιλεγεί και θα αρχίσουν να υλοποιούνται, με την εθελοντική προσφορά των φοιτητών, καλύπτουν τους τομείς της Δημόσιας Υγείας, της Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Αποκλεισμού, καθώς και της Πρότυπης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ελληνική ομάδα στο CGIU το 2013 αποτελούσαν: Ναταλία Μπαλάφα, Ειρήνη Μποτονάκη, Άννα Χριστοδούλου, Παντελία Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Γιαμαλής, Άρης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Λουκάς, Δημήτριος Μανδηλιώτης, Θεοφανώ Παπακωνσταντίνου, Milenko Pilic, Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου και Αγγελική Τσάπανου.

Δείτε τις φωτογραφίες

crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: