Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πήρε αναβολή για τον Μάιο ο Φυντανίδης με συνήγορο τον Κούγια! Tι ισχυρίστηκε στην απολογία του


Mε συνήγορο τον Αλέξη Κούγια εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, Σεραφείμ Φυντανίδης, με την υπόθεσή του για μη καταβολή οφειλών προς το ... Δημόσιο να αναβάλλεται για τις 14 Μαΐου, αφού ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε ότι έχει ήδη κάνει ρύθμιση για την εξόφληση του χρέους του, δηλώνοντας ότι είναι άνεργος τέσσερα χρόνια και ότι βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανέστειλε την ποινική διαδικασία σε βάρος τού κατηγορούμενου, μέχρι τη δικάσιμο που έδωσε, καθώς ο δημοσιογράφος είπε ότι έχει ήδη κάνει ρύθμιση για την εξόφληση του χρέους του, το οποίο με τις προσαυξήσεις φτάνει τις 135.000 ευρώ.

Ο κ. Φυντανίδης ανέφερε στο δικαστήριο ότι την ημέρα που συνελήφθη υπέβαλε στη ΔΟΥ Ψυχικού, όπου έχει βεβαιωθεί το χρέος, αίτηση για την υπαγωγή του σε διαδικασία ρύθμισης και ότι επίσης έχει ήδη καταβάλει ποσό 15.000 ευρώ που αποτελεί την πρώτη δόση.

Είπε επίσης στους δικαστές ότι τα χρήματα για την καταβολή της δόσης, του τα έδωσαν φίλοι του καθώς είναι άνεργος τέσσερα χρόνια και βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Ο συνήγορός του Αλ. Κούγιας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο εντολέας του συνελήφθη την ημέρα που δέχθηκε πρόταση για να αναλάβει την προεδρία της ΕΡΤ, ενώ ζήτησε την επ' αόριστον αναβολή της δίκης, επικαλούμενος τη ρύθμιση για το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: