Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σκληρή γλώσσα Διαμαντοπούλου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ


Επικίνδυνη για τη χώρα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ , προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή για ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες για το έλλειμμα του 2009.

«Μετά την αποτυχία από... πρόσφατες πομπώδεις καταγγελίες, οι οποίες αποδείχθηκαν τελείως άδειες και κενές, υπήρξε μία δεύτερη κίνηση, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη για τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά στον Βήμα 99,5.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, η αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση που γίνεται τώρα. «Τα στοιχεία αυτά έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και με βάση αυτά γίνεται η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ η χώρα. Αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση που γίνεται τώρα, ενώ δεν είναι καθόλου πειστικά τα δεδομένα του ότι για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα δεν έκαναν τον κόπο να καλέσουν ως μάρτυρα ούτε τον πρόεδρο της Eurostat» σημείωσε.

«Θεωρώ λοιπόν ότι ήρθε η στιγμή, επειδή η ίδια έχω υποστεί τι σημαίνει μη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης με το τεράστιο θέμα των σχολικών βιβλίων, επειδή βλέπω ότι αυτά που γίνονται και με τον τρόπο που γίνονται από τους συγκεκριμένους εισαγγελείς κρύβουν από νομική ιδεοληψία έως πολιτικό παιχνίδι, θεωρώ ότι το πρόβλημα και οι πρωταγωνιστές αυτή τη στιγμή είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εισαγγελείς» υπογράμμισε.

Πηγή:Voria.

Δεν υπάρχουν σχόλια: