Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τη Huffington Post αναλαμβάνει η Αν Σινκλέρ


Επιστρέφει στην καριέρα της η σύζυγος του «ατιμασμένου» Στρος-Καν
Η σύζυγος του «ατιμασμένου» πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, η Αν Σινκλέρ θα αναλάβει την ... αρχισυνταξία και τη διεύθυνση της γαλλικής έκδοσης του διάσημου ιντερνετικού αμερικανικού σάιτ ειδήσεων και άποψης, Huffington Post.

Σύμφωνα με το Reuters, το λανσάρισμα του «Le Huffington Post» θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα από την Αν Σινκλέρ και την ιδρύτρια του, Arianna Huffington.

Η Αν Σινκλέρ επιστρέφει στην καριέρα (ήταν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου γαλλικού καναλιού), την οποία εγκατέλειψε το 1997 όταν ο Ντομινίκ Στρος-Καν έγινε υπουργός Οικονομικών.

Η Huffington Post, ένα από τα σάιτ ειδήσεων με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ, εξαγοράστηκε από την AOL πριν από ένα περίπου χρόνο και τον περασμένο Οκτώβριο σύνηψε συνεργασία με τη γαλλική εφημερίδα, Le Monde.

Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρα θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία λειτουργίας του και στη Γαλλία.

Η 63χρονη κληρονόμος και δημοσιογράφος, Αν Σινκλέρ, ψηφίστηκε σε δημοσκόπηση ως η δημοφιλέστερη Γαλλίδα νικώντας την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, αλλά και την προεδρική σύζυγο, Κάρλα Μπρούνι.

Στο επαγγελματικό βιογραφικό της έχει σειρά επιτυχιών, καθώς πέρα του δελτίου ειδήσεων, έχει κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία με συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, αλλά κλαι διασημοτήτων, όπως η Madonna.

Η γεννημένη στη Νέα Υόρκη, Αν Σινκλέρ, είναι η εγγονή του Paul Rosenberg, ενός από τους σημαντικότερους εμπόρους τέχνης του 20ου αιώνα και του εβραίου αντιστασιακού κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, Robert Schwartz. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: