Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η Apple δημιουργεί τα βιβλία του μέλλοντος


Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε φανταστεί στο απώτερο μέλλον μαθητές σε μία τάξη να χρησιμοποιούν αντί για βιβλία, tablet PCs. Η Apple φέρνει αυτό το μέλλον λίγο πιο κοντά, με... την κυκλοφορία του λογισμικού iBooks 2, το οποίο θα επιτρέπει στους εκδότες να δημιουργήσουν διαδραστικά βιβλία ειδικά για το iPad.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία σειρά από εφαρμογές που θα μεταμορφώσουν εντελώς τη διδασκαλία, όπως απλές εικόνες που με ένα κλικ οδηγούν σε μαζική προβολή περισσοτέρων εικόνων, υπερσυνδέσμους που συνδέουν απευθείας το κείμενο με ένα γλωσσάρι, καθώς και τεστ πολλαπλής επιλογής που βαθμολογούνται την ίδια στιγμή. Ακόμα, οι μαθητές θα μπορούν να «υπογραμμίζουν» κείμενο με ένα άγγιγμα του δαχτύλου τους και να αποθηκεύουν όλες τις σημειώσεις τους σε έναν συγκεκριμένο χώρο, για πιο εύκολη και άμεση πρόσβαση.
Στα αρνητικά μέχρι τώρα έχουν επισημανθεί η υψηλή τιμή των διαδραστικών βιβλίων (θα κοστίζουν κοντά στα 15 δολάρια το καθένα), αλλά και η ελιτίστικη φύση του iPad, που πολλοί φοβούνται πως θα έχει σαν αποτέλεσμα την διεύρυνση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση μεταξύ εύπορων και φτωχών, αφού ουσιαστικά όποιος μπορεί να αγοράσει ένα iPadθα μπορεί και να «αγοράσει» καλύτερη παιδεία. Indexonline
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: