Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Όταν πηγαίναμε μαζί κωλοχανείο


Η μόνη χώρα της Ευρώπης, που όταν ένα μηχανάκι σκοτώσει άνθρωπο, οι μισοί θα ρίξουν τις ευθύνες στο νεκρό, είναι η Ελλάδα.

Η μόνη χώρα που κι αν έχεις γυρίσει όλο τον κόσμο γυμνός, ξυπόλητος, με ιστιοπλοϊκό ή ποδήλατο και γλίτωσες λιοντάρια, καρχαρίες και κροκόδειλους, θα σε σκοτώσει όταν θα... πας για σοκολάτα στο περίπτερο, είναι η Ελλάδα.

Η μόνη χώρα της Ευρώπης που αν τυχόν δηλώσεις θλίψη για τον άδικο θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα έρθουν κάποιοι να σου πουν «μα, δεν σ΄αρέσαν οι ταινίες του!».

Η μόνη χώρα που συνομιλείς με κάποιον και από ένα σημείο και μετά, δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη, γιατί σε πνίγει ο εμετός σου, που πισωγυρίζεις.

Τι κι αν πριν δέκα χρόνια στη Σουηδία ένας Σουηδός ξεστόμισε ότι είμαστε Άραβες με Ευρωπαϊκά ρούχα και μας υπερασπίστηκα με ό,τι μου ήρθε στο κεφάλι;
Στην πραγματικότητα, ήξερα ότι είμαστε φυλή του Αμαζονίου, με Ευρωπαϊκά ρούχα.
Και τότε γνώριζα τα μισά από όσα γνωρίζω τώρα.
Ήμουνα πιο μικρή κι αθώα. Τώρα, τα είδα όλα.

Ζω στη χειρότερη χώρα του Δυτικού πολιτισμού. Κι επειδή είμαι γυναίκα, ζω στη χειρότερη χώρα του Δυτικού πολιτισμού για μια γυναίκα.
Σε μια χώρα που οι ηλίθιες μανάδες κάνουν τα κορίτσια τους κυράτσες και δουλάρες και πουτάνες των αντρών.
Που οι πατεράδες γαμούν τα κοριτσάκια των φίλων τους, τις γκόμενες ή τις γυναίκες τους.

Μια χώρα που ακόμα και σήμερα, το 2012, ο καριόλης που σου προσφέρει δουλειά, δεν σου τη δίνει αν δεν κάτσεις να σε γαμήσει.
Ειδικά, αν πρόκειται για δουλειά που απαιτεί ικανότητες και δυνατό μυαλό.

Μια χώρα που ο γκόμενος σου, ούτε αίμα δε θα έδινε για σένα.
Κι αν το δώσει, θα το δώσει όσο σε πηδάει. Μετά, ούτε ροχάλα.

Μια χώρα που οι αυτοενταγμένοι στην κοινότητα των διανοούμενων, διανοούμενοι, σκίζονται σαν τ΄ άγρια σκυλιά για μια ατάκα μόνο. Ούτε καν ένα βιβλίο...

...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
http://itsaousa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: