Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ξεπέρασε κάθε όριο η τρόικα – Διαβάστε απίστευτους δαάλόγους


Με απίστευτο θράσος και περισσή αλαζονεία προσήλθαν στο υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι των δανειστών και απαίτησαν από τον Γ. Κουτουμάνη τη λήψη νέων μέτρων.

Στη συνάντηση η οποία διήρκεσε 4 ώρες η πίεση των τροϊκανών προς τον υπουργό ήταν κάτι παραπάνω από ασφυκτική.

Οι διάλογοι τρόικας – Κουτρουμάνη

Γ. Κουτρουμάνης: «Δεν μπορούμε να... κόψουμε 13ο και 14ο μισθό»

Τρόικα : «Έχετε υψηλότερο κατώτατο μισθό από πολλές δυτικές και ανατολικές χώρες. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτό το........
φαινόμενο στην Ελλάδα. Κάντε κάτι τώρα»

Γ. Κουτρουμάνης: «Έχουν κουτσουρευτεί οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν αντέχουν άλλο οι εργαζόμενοι, δεν γίνεται να κοπεί το δώρο των Χριστουγέννων και ο 14ος μισθός, θα βουλιάξουμε στην ύφεση και μαζί της θα βουλιάξουν και τα ασφαλιστικά ταμεία»

Τρόικα: «Δεν αρκούν αυτά, πάρτε όλα τα μέτρα που σας έχουμε προτείνει. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι για να γίνει ανταγωνιστική η χώρα σας θα πρέπει οι μισθοί να προσεγγίσουν αυτούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας».

Γ. Κουτρουμάνης: «Στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, δεν γίνεται σ΄ αυτή τη χώρα, δεν συμφωνούμε, το θέμα πλέον είναι πολιτικό. Αυτά που μας ζητάτε είναι σαν να μιλάτε για άλλη χώρα για άλλη Ελλάδα».

Τρόικα : «Οι ανατολικές χώρες, που είναι γείτονές σας έχουν χαμηλό μισθολογικό κόστος και σας ανταγωνίζονται».

Γ. Κουτρουμάνης: «Πρόκειται για μια συνταγή διάλυσης της κοινωνίας, αμφίβολης αποτελεσματικότητας»

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν αμετακίνητοι από το υπουργείο, συνέδεσαν την πορεία του PSI με την άμεση λήψη μέτρων και ζήτησαν με επιτακτικό τρόπο από τον υπουργό Εργασίας μέσα στις επόμενες μέρες να έχουν αποφασιστεί:

• Μειώσεις κατώτατων μισθών

• Περικοπή σε 13ο και 14ο μισθό

• Κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες

• Αλλαγές στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)

• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

• Μείωση των επικουρικών συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως το θέμα είναι πλέον πολιτικό και πρόσθεσε πως έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα θέματα που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Άλλωστε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο μίνι υπουργικό συμβούλιο που έγινε στο Μαξίμου την προηγούμενη Πέμπτη είχε τονίσει πως το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού θα το χειριστεί ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: