Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ο δημοσιογράφος «ψάρευε» πελάτες - το ΣΔΟΕ τους «ξέπλενε»


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες -μεταξύ άλλων- συμμετείχαν επώνυμοι πολίτες της πόλης, υπεράνω πάσης υποψίας!


Έκαστος στο... είδος του μέσα στο κύκλωμα


Σύμφωνα με όσα έχουν... γίνει γνωστά, οι αρχές εκτιμούν πως ο γνωστός δημοσιογράφος που συμμετείχε στο κύκλωμα μεσολαβούσε προς υποψήφιους πελάτες με το αζημίωτο.


Τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν τον εκφοβισμό και την τοκογλυφία, ο δικηγόροςσυνέτασσε τα συμφωνητικά για τα δάνεια, ενώ ο διευθυντής του ΣΔΟΕ «σφύριζε αδιάφορα» και δεν έκανε καμία έρευνα παρά τις καταγγελίες.


Σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση, το ΣΔΟΕ τονίζει πως ο ειδικός γραμματέας του, Ιωάννης Διώτης, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ.


Παράλληλα, έχουν ανοίξει υποθέσεις που σχετίζονται ακόμα και με αυτοκτονίες επιχειρηματιών της πόλης.


Ακόμα 5 συλλήψεις - στον Εισαγγελέα οι πρώτοι 47



Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε με την διαδικασία του αυτοφώρου ακόμα πέντε άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορούμενων στους 52.


Μάλιστα, κάποιοι από τους 47 που συνελήφθησαν χθες πέρασαν την νύχτα στο... αμφιθέατρο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς δεν επαρκούσε ο χώρος στα κρατητήρια!


Οι πρώτοι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα, που θα τους απαγγείλει κατηγορίες.

Καταθέσεις στην Ελβετία - έσοδα εκατομμυρίων


Από την δράση των 4 εγκληματικών οργανώσεων, που νομιμοποιούσαν τα έσοδά τους μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ τα οποία εξασφάλιζαν έναντι αμοιβής, το Δημόσιο έχασε δεκάδες εκατομμύρια.


Τα μέλη της «μαφίας» πάντως έκαναν χρυσές δουλειές και έβαζαν στην τσέπη ουκ ολίγα. Μάλιστα, κάποια από αυτά διατηρούσαν λογαριασμούς στην Ελβετία, που φτάνουν ακόμα και τα 5 εκατομμύρια ευρώ!


Επίσης, ο «εγκέφαλος» ενός από τα κυκλώματα -που ήταν και υποψήφιος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- εμφανίζει έσοδα 40 εκατομμυρίων!


Η αστυνομία έχει ήδη κατασχέσει 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ συνεχίζει τις έρευνες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σέρρες.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: