Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τα πρώτα λεπτά πανικού στο Costa Concordia




Έχουν περάσει 15 ημέρες από το πολύνεκρο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia ανοικτά της Τοσκάνης και καθημερινά νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στο τελευταίο βίντεο που κυκλοφορεί, καταγράφονται τα πρώτα λεπτά της πρόσκρουσης και οι ... αντιδράσεις των επιβατών. Το πλοίο έχει ήδη πάρει κλήση αλλά κανείς δεν ενημερώνει τι ακριβώς συμβαίνει, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που ένας πατέρας προσπαθεί να καθησυχάσει το τρομαγμένο του παιδάκι δείχνοντας του τα φώτα της ακτής του νησιού Τζίλιο.



Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο της κάμερας του πλοίου που δείχνει την στιγμή που το Costa Concordia χτυπάει στον ύφαλο. Το πλοίο τραντάζεται δυνατά και αρχίζει να κλυδωνίζεται δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα έπιπλα , επιβάτες και προσωπικό να παρασύρονται με δύναμη.



Εικόνες από το μισοβυθισμένο πλοίο που θυμίζουν σκηνές από την ταινία «Τιτανικός», δίνουν καθημερινά στην δημοσιότητα οι δύτες του ιταλικού Λιμενικού. Το σκοτάδι και το παγωμένο νερό καλύπτουν τις αίθουσας ψυχαγωγίας, τις τραπεζαρίες και τους διαδρόμους του κρουαζιερόπλοιου, που πριν 2 εβδομάδες έσφυζαν από φωνές , γέλια και κίνηση.

Ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου μέχρι αυτή την στιγμή είναι 16 νεκροί και άλλοι τόσοι αγνοούμενοι που, είτε θα βρεθούν νεκροί είτε δεν θα βρεθούν ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: